Cestitka_Uskrs

Prečanin Ivo Biloglav i HKD Jadran dočekali predsjednicu RH u Malmöu

U sklopu višednevnog službenog posjeta Kraljevini Švedskoj, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u Malmöu se susrela s hrvatskim iseljenicima koji desetljećima žive i rade na jugu Švedske.

Domaćini su joj bili Hrvatsko kulturno društvo Jadran i Nogometno društvo Croatia, a čast da pozdravi predsjednicu države pripala je našem Prečaninu, gospodinu Ivi Biloglavu, koji je prije 40 godina osnovao HKD Jadran, a danas mu je počasni predsjednik, nadzornik i član tamburaškog sastava.

Predsjednicu su u crkvi Svete Marije dočekali predstavnici društava HKD Jadran (Malmö), NK Croatia (Malmö), HKŠD Croatia (Helsingborg) i HD Knez Branimir (Växjö), a sekcije HKD Jadran i crkveni zbor Branimir izveli su prigodni program.
Za osobite i višegodišnje zasluge u promicanju hrvatske baštine, jezika, kulture i sporta te očuvanja hrvatskoga identiteta u Kraljevini Švedskoj, predsjednica Grabar-Kitarović dodijelila je Povelje Republike Hrvatske Hrvatskom kulturnom društvu Jadran i Nogometnom klubu Croatia, pišu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...