Preko za proljetne dane dobilo ‘kozmetički tretman’

S prvim danom proljeća, Komunalna tvrtka za uređenje  javnih  površina „Obala i parkovi“ čiji je osnivač općina Preko počela je s uređenje zelenila. Dugotrajno zimsko vrijeme praćeno s vjetrovima koji nose posolicu nanijelo je štetu drvoredima palmi na šetnicama, pišu Naši školji.

-Prema proljetnom planu rada, s uređenjem drvoreda palmi krenuli smo od šetnice  na magazinu, prema trajektnom pristaništu. Kao i svake godine dosad plame se orezuju od starih grana, kao i oleandri, te drugi trajni nasadi. Dok se zelene površine kose i pripremaju za sadnju proljetnica.

Nakon  uređenja javnih površina u Preku, uređivati će se mjesta Poljana, Sutomišćica, Lukoran, Ugljan te mjesta na otocima, Ošljak, Sestrunj i Rivanj.  Na Ošljaku uređuju se pristupni putovi koji vode od obale do mjesta i Park šuma s posebnim režimom.  Na Sestrunju se uređuju pristupni putovi i nerazvrstane ceste do mjesta kao i putovi koji vode do plaža i uvala.  Po planu zaštite od požara, dosta se radilo i na uređenju protupožarnih putova.

Komunalna tvrtaka „Obala i parkovi“ opremljena je vozilima i alatima za za uređenje javnih  površina, a u suradnji s strukom uređujemo i cvjetne otoke diljem općine  na radost mještana i turista.  S prvima danima svibnja i sezonom kupanja na javnim plažama postaviti će se dodatne  kabine za presvlačenje i aktivirati tuševi, kaže direktorica  Jelena Uhoda dipl. oecc.

Kako su uređene preške javne površine provjerite ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...