Prijavite se na radionicu “Orijentalni flamenko s lepezom”

Plesna udruga Nimeta organizira u sklopu projekta PLES ZA SVE niz plesnih radionica i predavanja otvorenih i besplatnih za sve građane tijekom 2017. godine.

Radionica ORIJENTALNI FLAMENKO S LEPEZOM 

Flamenko kao glazbeni i plesni izričaj sadrži u sebi elemente sakupljane duž čitavog tog dugačkog putovanja koje su započeli Romi krenuvši još iz Indije. Sva bol i patnja i neshvaćanje koje su susretali putem utkano je u flamenko, i zato je ovaj plesni izričaj karakterističan po izraženim pokretima ruku, dlanova, kao i po izražavanju snažnih emocija.

Cilj ove radionice spojiti je elemente flamenka s orijentalnim plesom i to ovaj puta preko rekvizita – lepeze, začinivši fuziju dvaju samo naoko različitih svjetova ovim neodoljivim modnim dodatkom i simbolom Španjolske. Krenuvši od osnovnih pokreta i kombinacija, složit ćemo jednostavnu koreografiju i onda ju dalje nadograđivati.
Na radionicu je potrebno ponijeti jedino dobru volju, odjeću za ples/vježbanje i lepezu.

O voditeljici:
Zdenka Balog svoje je plesno putovanje započela prije puno godina u svijetu orijentalnih plesova, gdje se je okušala u različitim stilovima. Oduvijek očarana svijetom Orijenta i orijentalne glazbe, s vremenom je počela otkrivati nove i nove plesne izričaje, poput klasičnih i modernih indijskih plesova (odissi, kathak, bharatanatyam, te bollywood, indian fusion), tribal fusiona, romskih plesova, te flamenka. Taj plesni izričaj osvojio ju je svojim dramatičnim nabojem i stravstvenošću, dok su ju indijski plesovi dalje oblikovali otkrivši joj u praksi značenje mudri i izražavanje svih vrsta osjećaja kroz ples. Usporedno s time razvijala je i svoj stil orijentalnog plesa nastojeći se što više približiti izvornoj ideji ovog neusporedivog plesnog izričaja. Osim klasičnih stilova navedenih plesova, posebno voli slagati svakojake orijentalne fuzije, te tražiti veze među različitim plesnim izričajima, a posebno ju zanimaju veze između indijskih plesova i flamenka, te izvorni stilovi orijentalnog plesa.

Broj polaznika je ograničen.
Radionica će se održavati u 17 sati.
Održavat će se u dvorani Mjesnog odbora Jazine II ( Molatska ulica 11)

Info i prijave: Mirjam 091 604 2849 ili [email protected]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...