Cestitka_Uskrs

Prodaja biogradske šume bila je davna želja gradonačelnika Kneza

Ministar državne imovine Goran Marić ispunio je prvo obećanje koje je dao gradonačelniku Ivanu Knezu na radnom sastanku u Gradskog vijećnici održanom 14. ožujka, sastanku na kojem su izneseni dugogodišnji problemi u svezi državne imovine na ovom području, navedeno je na mrežnim stranicama Grada Biograda.

Naime, objavljen je javni natječaj za kupnju terena u Biogradu na Moru iznad Solina, između hotela Adria i gradske turističke četvrti Kumenat, u svrhu izgradnje staračkog, odnosno doma za umirovljenike s čak 1.000 kreveta, doma koji će otvoriti oko 300 novih radnih mjesta.

Riječ je o nekretnini k.č. br. 3241/8 koja se vodi kao šuma, površine je 24.083 metara četvornih. Početna cijena 25.682,485 kuna, odnosno 1.066 kuna ili 140 eura po kvadratu.
Ministru Mariću predstoji Knezu ispuniti obećanje o rješavanju 100 hektara na kojem je odlagalište otpada Baštijunski brig gdje će se graditi prvo golf igralište u Dalmaciji. Investitor VMD promet od privatnih vlasnika je otkupio 30-ak hektara, a sa 100 hektara zemljišta upravljaju Hrvatske šume.

Biogradski Komunalac očekuje zeleno svjetlo za služnost zemljišta za kanalizacijsku i vodovodnu mrežu za projekt aglomeracije bivše općine Biograd u vrijednosti od čak 70 milijuna eura ili 520 milijuna kuna.

Ministar novog ministarstva u Vladi RH u Biograd je došao na poziv biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza, filipjanskog načelnika Zorana Pelicarića i pakoškog načelnika Milivoja Kurtova, a na radnom sastanku sudjelovali su i general Ante Gotovina s partnerom u tvrtki za uzgoj tuna Pelagos net farma Milanom Mišom Mandićem, direktor biogradskog Komunalca Marin Colić, direktor zadarske Elektre Tomislav Dražić, te Neven Mikec i Branimir Stručić iz Golf centra Biograd.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...