Prvom akcijom darivanja DDK Preko sakupljene 22 doze krvi

Prvo ovogodišnje redovito darivanje krvi, aktiv Dobrovoljnih darivatelja krvi iz Preka proveo je u suradnji s Crvenim križem Zadar i Odjelom za transfuziju zadarske Opće bolnice. Pozivu za darivanje krvi u prostorijama Doma na žalu odazvalo 30-ak članovi DDK-a Preko te nekoliko članova drugih Aktiva. Zdravstvene preglede davatelja i akciju vodila je dr. Ivna Lucina, uz medicinske sestre iz Odjela za transfuziju Opće bolnice Zadar.  Iz Crvenog križa Zadar akcije poprati Branko Kolanović uz članove DDK Preko Jelenu Đuriš predsjednicu, zamjenicu Svemirku Brižić te članice koje pripremaju kolače, frite, voće, sokove za darivatelje.

– U akciji darivanja sakupili smo 22 doza krvi što je dobar odaziv darivatelja kao i svaki puta u Preku rekao nam je Branko Kolanović iz Crvenog križa Zadar. U zimskom razdoblju nešto je manji odaziv članstva, jer je vrijeme prehlada i viroza, te  izrazio zadovoljstvo  suradnjom DDK Preko i Crvenog križa Zadar. I ovom prigodom zahvalio je na pomoći Općini Preko radu Aktiva.

– Akcije darivanja krvi vrlo važne i treba ih održati, iako je bilo gašenja nekoliko Aktiva DDK u Zadarskoj županiji. Vrlo je važan rad na terenu i stvaranje baze darivatelja na koju se u pravilu uvijek može računati, pogotovo na turističkom području kakvo je Zadarska županija.

Krv su darivali:  Renato Kezija, Robert Šoša, Jakov Sorić, Katarina Šoša, Jure Brižić, Danijela Šoša, Paula Šoša, Zlatko Klarin, Miljenko Jurin, Sebastian Košta,Pave Sorić, Hrvoje Sorić, Ivo Šoša, Najda Kačan, Grozdana Gregov, Anka Kuštera, Lucija Marđetko, Seka Gregov, Danijel Popović, Martin Sorić i Vjeko Mazić, pišu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...