Puntamika je zadnja rupa na svirali TZ Grada Zadra; “Turist dođe, a niti može šetati, niti ima što vidjeti, a kamoli što raditi!”

Redakciji Antene Zadar javila se ogorčena vlasnica apartmana na zadarskoj Puntamici kojoj je, kako kaže, ‘puna kapa’ Turističke zajednice Grada Zadra i njihovog odnosa prema Puntamici. Nju, gospođa tvrdi, iz gradske turističke zajednice sustavno zanemaruju i uništavaju godinama. Slično stanje je, kaže, i u susjednom Diklu koje doživljava istovjetan maćehinski odnos od TZ Grada Zadra. Našu sugovornicu najviše je rastužilo što dolazak Ante Radosa na vodeću poziciju u TZ nije promijenilo apsolutno ništa, već su se stvari kudikamo dodatno pogoršale.

– Pa može ih sram biti! Plaćam 300 kuna po krevetu godišnje, a za što? Za nikakvo ulaganje, za neuredne ulice, za očajne plaže, za to da turist koji dođe po Puntamici može samo šetati, a niti što ima vidjeti, niti što raditi. Može otići u restoran, a i tamo može samo pojesti hranu, a što nakon toga? Zašto se ne plati Nasadima da urede okoliš? Zašto se ceste ne urede? Korov, ispucani beton, rupe na cesti ono je što dočeka svakog turista, a okupati se može samo na kamenu jer je jedina pristojna plaža s tuševima i kakvim-takvim komodom ona na koju mora platiti ulaz, uzrujano je komentirala naša sugovornica dodavši kako stalni gosti na području Puntamike više ne postoje jer se nitko ne želi vratiti.

– Ma ni svjetla nam noću ne gore, samo se centrom bave. Evo, za Božić i Novu godinu niti jednu lampicu nisu postavili dalje od Petrića. Diklo i Puntamika u mraku. A što mi ne bismo htjeli imati turiste za Novu godinu?, pita se sugovornica.

Ni jedna jedina fešta i slična manifestacija nije organizirana na području Puntamike već godinama, komentirala je naša sugovornica okrivivši prije svega Turističku zajednicu za takvu praksu. Ironično zaključivši: “Ispričavam se Turističkoj zajednici Zadra, zabava uistinu postoji – lunapark… koji se nalazi pored govnjare”.

Svi ovi navodi naše sugovornice lako su provjerljivi i radi se o gorkoj istini koja, izgleda, Turističku zajednicu Grada Zadra nimalo ne dira. Zar stotine iznajmljivača s područja Dikla i Puntamike ne zaslužuju bolje? Zar oni koji uplaćuju u kasu ne zaslužuju povrat novca u vidu usluga?

Turistička sezona se bliži, a stvari se nažalost neće promijeniti osim ako ovaj protestni glas ne dobije potporu svih onih koje pogađa isti problem nemara Turističke zajednice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...