Real se vratio na vrh ljestvice, Zidane nahvalio Modrića

U susretu 25. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je na gostovanju pobijedio Eibar 4-1 vrativši se na prvo mjesto ljestvice.

“Kraljevski klub” je nastupio bez ozlijeđenog Cristiana Ronalda i suspendiranih Garetha Balea i Alvara Morate, ali je rutinski stigao do bodova.

Gosti su sav posao obavili u prvih pola sata postigavši tri gola, a potom su u nastavku i četvrti put zatresli mrežu Yoela. Domaćin je uspio tek ublažiti poraz.

Golove za Real zabili su Karim Benzema (14, 25), James Rodriguez (29) i Marco Asensio (60), dok je pogodak za Eibar postigao Ruben Pena (72). Luka Modrić je zaigrao od prve minute, a u 71. minuti ga je zamijenio Mateo Kovačić.

Real je ovom pobjedom preuzeo ‘jedinicu’ sa 59 bodova, Barca je druga sa 57 bodova, a Sevilla na trećoj poziciji ima 55 bodova. Barcelonu večeras očekuje domaći ogled protiv Celte, dok Sevilla u ponedjeljak gostuje kod Alavesa.

Zidane: “Modrić je fundamentalan igrač za Real”

Trener europskog prvaka Real Madrida, Zinedine Zidane, pohvalio je u subotu hrvatskog kapetana Luku Modrića koji se vratio na teren nakon pauze od jedne utakmice, te s kojim će u utorak u Napulju tražiti prolaz u četvrtfinale Lige prvaka. Real je bez Cristiana Ronalda, Garetha Balea i Alvara Morate slavio s 4:1.

“Zadovoljan sam njime i znam da nam je Luka fundamentalan. Zna kada mora ubrzati igru, zna kada ju treba zaustaviti, zna što treba napraviti da momčad igra dobro. Dobro upravlja utakmicom”, izjavio je Zidane na novinskoj konferenciji u Eibaru gdje je jedan novinar upitao o aplauzu kojeg je vezni igrač dobio na baskijskom stadionu.

“To jest neuobičajeno, ne događa se često na protivničkom terenu”, rekao je Francuz i napomenuo kako je Modrić veliki profesionalac na terenu i izvan njega.

“To ne kažem samo ja nego i suigrači”, dodao je.

Real Madrid je u subotu pobijedio u gostima Eibar s 4-1 nakon što je u srijedu doma remizirao 3-3 s Las Palmasom. Tu je utakmicu Modrić ostao na klupi jer ga je Zidane odmarao. U Eibaru je izašao u 71. minuti kada ga je zamijenio drugi hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

U utorak Real Madrid u Napulju igra uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka gdje brani 3-1 iz prve utakmice.

“Čeka nas izuzetno važna utakmica u utorak, moramo se sada odmoriti, i početi misliti na taj idući susret”, izjavio je Zidane

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...