Roditelji, pripazite jer nekima ništa nije sveto: Iskorištena šprica nadohvat dječje ruke

Iskorištene igle nažalost smo navikli viđati na plažama, cestama, pa čak i na kolodvoru. Ovoga puta u opasnosti su se našla djeca koja svoje slobodno vrijeme žele kvalitetno iskoristiti uz pokoju slikovnicu i igru u dvorištu arbanaškog ogranka Gradske knjižnice Zadar.

Našem laičkom oku ova odbačena šprica, istini za volju, ne izgleda kao narkomanski pribor, no neovisno o tome za što je korištena, tu joj jednostavno nije mjesto. Infektivni otpad, što ovo jest, s razlogom nosi epitet “infektivni”.

– Dijabetičari, trombofiličari, svi vi koji zbog svog zdravstvenog stanja morate ubrizgavati lijek u svoje tijelo, molim vas, nemojte na ovaj način zagađivati prostor kojeg koriste drugi ljudi, u prvom redu djeca. Ne samo da nije lijepo vidjeti, nego nije higijenski ni zdravstveno sigurno, apelira zabrinuta majka koja nam je poslala fotografiju.

Za kraj samo informacija svima koji se nađu u sličnoj situaciji– ako pronađete infektivni otpad, svakako se odmah javite udruzi Porat na SOS broj na koji možete dojaviti lokacije na kojima ga uočili. Mob 095 902 1749.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...