Jak utjecaj hrvatske

Ruža Tomašić imenovanjem na novu poziciju može utjecati na EK u pitanjima ribolova na Jadranu

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Europski je parlament u srijedu imenovao Ružu Tomašić glavnom izvjestiteljicom za Višegodišnji plan upravljanja za malu plavu ribu u Jadranu te će hrvatska zastupnica imati mogućnost izravno utjecati na prijedlog Komisije koji, kako ocjenjuje, predstavlja opasnost za ribarski sektor u Hrvatskoj.

O prijedlogu Komisije, koja traži veliko ograničenje izlova male plave ribe, odlučit će Vijeće i Europski parlament, a Ruža Tomašić u ovom procesu predstavlja cijeli Parlament i predvodit će proces izmjena Komisijinog prijedloga, priopćio je ured zastupnice u četvrtak.

“Prijedlog Komisije nije uklesan u kamenu i možemo ga i moramo mijenjati. Očekujem da se naši ribari i njihovi predstavnici te znanost i ministarstvo uključe u ovaj proces i da zajedno ostvarimo svoj nacionalni interes u Bruxellesu”, izjavila je nakon sjednice Odbora za ribarstvo Ruža Tomašić.

Ruža Tomašić jedina je punopravna članica Odbora za ribarstvo Europskog parlamenta iz Hrvatske, a prošle je godine Parlament usvojio njezino izvješće o malom obalnom ribolovu.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar