Samsung je sinoć predstavio svoju novu “revolucionarnu” perjanicu – S8 i S8+

Svoj “biti ili ne biti” uređaj za kojeg se već tjednima piše kao o najvažnijem proizvodu za cjelokupnu Samsungovu povijest, južnkorejski je gigant upravo predstavio na paralelnom događanju održanom u New Yorku i Londonu. Jasno je – svi već znate – radi se o telefonu Samsung Galaxy S8 i njegovom većem bratu također, znanom kao Samsung Galaxy S8+.

Jednako tako svi već znate i što ova dva uređaja donose, ali da otvorimo raspravu o njima, evo konačno i službeno “priznatih” specki…

Oba uređaja dolaze u aluminijskom kućištu otpornom na uranjanje u vodu i na prašinu, s Gorilla Glassom 5 na prednjoj strani. Samsung Galaxy S8 ima 5,8-inčni ekran, a Samsung Galaxy S8+ 6,2-inčni Super AMOLED ekran rezolucije 2.960 x 1.440 piksela te omjera stranica 18,5:9 (2,06:1). Gustoća piksela je tako na manjem uređaju 571 ppi, a na većem 529 ppi, a ekrani donose HDR 10 tehnologiju.

Stražnja kamera na oba telefona ima rezoluciju 12 megapiksela i blendu f/1.7 uz optički stabilizator i dual pixel faznu detekciju autofokusa, dok predjna kamera donosi 8-megapikselnu rezoluciju uz istu blendu f/1.7. Telefoni su opremljeni Android OS-om 7.0 (Nougat) i Samsungovim korisničkim sučeljem Grace UX koje dolazi s pametnim osobnim asistentom Bixby, kojeg je Samsung najavio prije nekoliko dana.

Čipseta su dva, ovisno o tržištu kojem je namijenjen telefon. Jedan je, dakako, Qualcommov dugo čekani Snapdragon 835 s osam jezgri, dok je drugi Samsungov Exynos 8895 – također octa-core. Grafička jedinica je Adreno 540 ili Mali-G71, dok se telefoni – ponovno ovisno o tržištu – isporučuju s 4 ili 6 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu podataka (uz utor za microSD kartice).

Baterija manjeg modela ima kapacitet 3.000 mAh, a većeg 3.500 mAh. Podržan je Adaptive Fast Charging kao na modelu Galaxy S7, a tu je i QuickCharge 2.0. Neka tržišta će dobiti i Dual-SIM verzije telefona, a čipseti podržavaju LTE-A Cat.16/13. Tu je i USB-Type C priključak i – još uvijek – 3,5-mm audio priključak. S telefonom se isporučuju AKG-ove slušalice, kratko je rezimirao na BUG-u Dragan Petric.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...