Sanjate o kupnji kuće u Zadru? Evo kolike su prosječne cijene kvadrata

Kod rješavanja vlastitog stambenog pitanja brojni se kupci dvoume između kuće i stana. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazuju kako većini njih odluka ipak prevagne na kupnju stana.

Bez obzira da li je u pitanju cijena kuća ili stanova, gradovi poput Dubrovnika, Opatije i Splita se prema podacima oglasnika Crozilla.com, po visini cijena, nalaze na samom vrhu. Najviše cijene kuća tijekom veljače su oglašavane na području Dubrovnika, gdje se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 3833 eura. Tamošnje su cijene kuća porasle na mjesečnoj razini za 1,6 posto, te na godišnjoj razini za 1,8 posto.

Po visini se cijena nakon Dubrovnika nalaze Opatija i Split. Prema podacima oglasnika Crozilla.com, prosječna tražena cijena „kvadrata“ kuće u Opatiji je iznosila 2288 eura što je 1,6 posto više no mjesec ranije, ali ujedno i 0,8 posto manje no lani. U Splitu su tijekom veljače cijene kuća bile 4,8 posto niže no lani u istom mjesecu, ali i 1,1 posto više no mjesec ranije, pa je cijena metra kvadratnog u prosjeku iznosila 2064 eura.
Prosječna tražena cijena kuća u Zadru iznosila je 1663 eura po metru kvadratnom, što je 0,5 posto više no mjesec ranije, no i 5,6 posto manje no tijekom veljače lani.

Osjetno niže cijene od onih na moru putem oglasnika Crozilla.com oglašavane su u unutrašnjosti.

U Osijeku se tijekom veljače za metar kvadratni u prosjeku tražilo 605 eura – 0,7 posto više no mjesec ranije, a u Slavonskom Brodu 601 euro što je 2,2 posto više no tijekom siječnja.

Najskuplji grad u kontinentalnom dijelu, očekivano je Zagreb. Tamošnje su kuće, s uključenom cijenom okućnice, putem Crozilla.com oglašavane po prosječnoj cijeni od 1243 eura po „kvadratu“ – što je 0,6 posto manje na mjesečnoj, te 0,2 posto manje na godišnjoj razini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...