u 20 i 30 sati

Sat za planet zemlju; Javna rasvjeta večeras se gasi u Foši, Benkovcu i Bibinjama

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Večeras, u 20:30 sati isključit će se na jedan sat rasvjeta u Foši, ona na Šetalištu kneza Branimira i Zavičajnom muzeju, kao i na glavnoj šetnici Taline u Bibinjama, općini koja po prvi puta sudjeluje u ovoj akciji.

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode u cijelome svijetu organizira deseti – jubilarni „Sat za planet Zemlju“. Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, građani u svim gradovima svijeta, 25. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat sa ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima diljem svijeta.

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta u čak 178 zemalja sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata.

Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji sa znamenitostima ugašenima u 68 gradova, uključujući zagrebačku Katedralu, dubrovačke Zidine, pulsku Arenu, splitsku Dioklecijanovu palaču, zadarsku Fošu, cijelu makarsku rivijeru itd.

WWF ovu akciju u Hrvatskoj organizira uz podršku UNESCO-a.

Ostavi komentar koristeći Facebook