“Sat za planet Zemlju” u Benkovcu; U subotu se gasi rasvjeta na Šetalištu kneza Branimira i Zavičajnom muzeju

Grad Benkovac priključuje se akciji ”Sat za planet Zemlju“. Tako će se u subotu, 25. ožujka u 20:30 sati isključiti na jedan sat rasvjeta u Zavičajnom muzeju Benkovac i svjetla na Šetalištu kneza Branimira.
WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode u cijelome svijetu organizira deseti – jubilarni „Sat za planet Zemlju“.
Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, građani u svim gradovima svijeta, 25. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat sa ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima diljem svijeta.
Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu.
Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta u čak 178 zemalja sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata.
Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji sa znamenitostima ugašenima u 68 gradova, uključujući zagrebačku Katedralu, dubrovačke Zidine, pulsku Arenu, splitsku Dioklecijanovu palaču, zadarsku Fošu, cijelu makarsku rivijeru itd. WWF ovu akciju u Hrvatskoj organizira uz podršku UNESCO-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...