Ljetno računanje vremena

Skok s 2 na 3 – četiri trika kako si olakšati omraženo pomicanja sata

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Ljetno računanje vremena završava noćas. Da, gubimo jedan sat, no postoje načini kako si olakšati ovu promjenu.

Uživajte u jednom satu više sutra

Ako se ustajete oko osam sati, sutra ćete se probuditi oko 7, što znači da ćete imati sat više za svoje aktivnosti.

To je savršeno vrijeme za malo tjelovježbe, koja će vam popraviti raspoloženje i podići razinu energije. Možda nakon toga shvatite da vam je to nedostajalo u životu pa jutarnja tjelovježba postane vaša uobičajena jutarnja rutina.

 

Razvedrite se plavom svjetlošću

Normalno je da ćete se prvih tjedan dana poslijepodne osjećati umorno, no postoji rješenje. Terapija svjetlošću, posebice plavom, bori se protiv tendencije vašeg mozga da izlučuje melatonin (hormon spavanja) čim se vani smrači. Najjeftinija verzija su žarulje koje isijavaju plavu svjetlost…

Iz sobe izbacite TV i zaboravite popodnevnu kavu

Svaka promjena koja utječe na vaš san dobra je prilika da sredite svoje spavačke navike. To znači da svoju sobu održavate svježom, mračnom i tihom, iz nje izbacite sve elektroničke uređaje, prestanete ispijati kave poslijepodne i dosljedno se držite vremena odlaska u krevet i buđenja tijekom cijele godine.

Pomaknute satove već večeras

Prije nego što odete u krevet pomaknite satove unazad. Dobra stvar je to što na mobitelima ne morate ništa pomicati jer se oni sami pomiču. Na taj ćete način izbjeći paniku ujutro oko toga koliko je zapravo sati, piše Index. hr.

Ostavi komentar koristeći Facebook