Sljedeće subote kreće “Dugi otok trail utrka”: Od Sali, kroz Telašćicu i maslinike, nazad na feštu

Dugi otok s razlogom nosi naziv dugi. Uz to što je jedan od najdužih na Jadranu, ovo je otok koji skriva neke od najljepših jadranskih uvala i plaža. Tolike suprotnosti na tako maloj udaljenosti dovoljan su razlog da posjetite Dugi otok i uživate u njegovim posebnostima, piše Pun kufer.

No ovog puta vas zovemo na malo drugačije istraživanje. Po prvi puta u povijesti organizira se trail utrka kroz očaravajuće prizore parka prirode Telašćica i otočja Zadarskog arhipelaga.

Mjesto zločina: Sali.
Vrijeme: subota, 18. ožujak 2017.
Sudionici? Svi zaljubljenici u uživanje u prekrasnim prizorima i aktivnostima na otvorenome.

Tako će Dugi otok ovog ožujka ugostiti ekipu od nekoliko stotina entuzijasta i zaljubljenika u aktivan odmor u jednoj od najspektakularnijih trail utrka na Jadranu.

Park prirode Telašćica svojim će vas prizorima oduševiti. Sama uvala dokazat će zašto je iz godine u godinu toliko popularna među mnogobrojnim jahtašima i zašto se smatra najsigurnijom prirodnom lukom na Jadranu. Klifovi Dugog otoka prisilit će vas da odate svoju počast prirodi koja se ovdje nije štedjela, a spektakularni prizori napunit će vam srce adrenalinom. I za kraj, tu je slano jezero Mir. Prekrasno jezero usred otoka koje je ispunjeno slanom vodom. Krški fenomen s kojeg ćete ponijeti uspomene za cijeli život.

Nekoliko je staza na kojima ćete moći sudjelovati u utrci. Clif Blue prolazi najljepšim dijelom otoka. Kroz stoljetne maslinike koji svjedoče o najvažnijoj aktivnosti na otoku, kraj mnogobrojnih spomenika, crkvica i gradina, do prekrasnih uvala i plaža koje će vas oduševiti plavetnilom mora. Dužina staze je 23 kilometara, a ukupni uspon 720 metara. Na njoj ćete trebati proći ukupno 6 kontrolnih točaka, a diljem staze bit će postavljeno 5 okrijepnih stanica. Vremenski limit je 5 sati.

Druga staza je Bay Green, koja prolazi istom rutom kao i Cliff Blue do uvale Mir. Obilazi mjesto Sali, prolazi kroz stoljetne maslinike i polja, prateći mnogobrojne crkvice i gradine. Dužina je 10 kilometara, ukupni uspon 330 metara. Na stazi se nalaze 3 kontrolne stanice i 4 okrijepne. Vremenski limit je 3 sata.

Da ne bi bilo sve u utrkama pobrinut će se stanovnici koji će na startu/cilju održati sajam otočnih proizvoda. A za kraj cjelodnevnog druženja tu je i neizostavna fešta. Ako se do sada niste susretali s otočnim feštama, onda se pripremite na dobru zabavu do dugo u noć.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...