Šokantan prizor u Petrčanima; Monstrum usmrtio psa i bacio ga uz cestu u plastičnoj vreći

Na Facebook stranici “Zakaj volim pese” osvanula je šokantna fotografija mrtvog psa pronađenog u šumi nedaleko vojarne u Petrčanima. Nesretna životinja odbačena je uz cestu, a na glavi je imala plastičnu vreću. Uznemirujućem prizoru posvjedočila je prolaznica koja je fotografiju podijelila na društvenim mrežama. Kako kaže, za spašavanje psa bilo je prekasno, a od šoka mu nije mogla skinuti vreću za smeće s glave. Za pretpostaviti je da je za ovaj nehumani čin zaslužan njegov vlasnik, a što ga je potaknulo na ovo hladnokrvno i okrutno usmrćivanje psa, nije poznato.

Ovo je stravičan dokaz na koji se način vlasnici, odnosno, monstrumi, rješavaju svojih ljubimaca.

Marijana Mustać, voditeljica zadarskog azila, kaže kako je ovakvo ponašanje za svaku osudu, te kako počinitelja treba kazneno procesuirati.

Ne znam što bih rekla osim da osobu koja je u stanju napraviti nešto ovakvo treba zatvoriti, bilo u psihijatrijsku ustanovu ili zatvor jer ona predstavlja prijetnju za društvo. Prije par godina smo uspjeli spasiti psa kojeg bi, da se nismo zatekli u blizini, zadesila ista sudbina kao psa u Petrčanima, kaže Mustać.

Iako je teško zanemarivanje, mučenje i usmrćivanje životinja kazneno djelo za koje su propisane kazne zatvora do godinu dana i oduzimanje životinje koja preživi zlostavljanje, počinitelji rijetko bivaju dovedeni pred lice pravde.

Mučenja i ubijanja životinja po Kaznenom zakonu koji je na snazi od 2013. godine kažnjavaju se boravkom u zatvoru i do godinu dana umjesto šest mjeseci, a u slučaju da je riječ o kaznenom djelu iz koristoljublja čak i do dvije godine zatvora. Onom tko ‘iz nehaja uskratom hrane ili vode ili na drugi način izloži životinju tegobnom stanju kroz dulje vrijeme’ prijeti zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...