“The best of” plesne scene u Hrvatskoj i izvan nje u svibnju u Zadru

Festival “In memoriam Nives Šimatović Predovan” organizira udruga Gesta pod vodstvom Nene Jurišić koja je i sama potekla iz plesnog studija velike zadarske koreografkinje u čiju čast Festival nosi ime.

Bit će to prava plesna poslastica koja će potrajati dva dana i predstaviti “the best of” plesne scene u Hrvatskoj i izvan nje.

Festivalu je šest godina – lani je u Zadru plesalo više 260 plesača iz cijele Hrvatske, Slovenije i Makedonije koji su gledateljima priuštili prvoklasni užitak.

Cilj organizacije festivala je međusobno upoznavanje ansambala i razmjena iskustava, moguće suradnje, i naravno, promicanje plesa. Gđa Nives nam je ostavila trajni zalog da ustrajemo i ne posustajemo u stvaranju i kreiranju nečeg novog. Stoga je naša misao vodilja bila da festival bude specifičan po tome što će se svaki ansambl moći predstaviti s po dvije svoje koreografije u raznim plesnim izričajima, poručuju iz Udruge Gesta.

Foto: Gesta


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...