TIZ-ove zgrade i dan danas ostaju najveća zadarska tragikomedija

TIZ-ove zgrade, TIZ-ove ljepotice, ‘ono čudo s bilim griljama’ – kako god posprdno tepali ‘elitnom zadarskom naselju’, proizvodu ljubavi pa mržnje Gortana i Grada Zadra, morate priznati da spomenuto i dan danas ostaje najveća tragikomedija i promašeni projekt u našemu gradu. Na stranu činjenica da vjerojatno (sigurno) ni dan danas svi stanovi nisu prodani, na stranu činjenica da šetnja kroz naselje izaziva jezu zbog arhitekture pustoši, ono što nas sve najviše smeta je nedovršenost i nebriga bilo koga da napravi barem osnovne sanacije onoga što je nedovršeno ostalo prilikom izgradnje tih TIZ-ovih zgrada.

Ne smeta nas privatno zemljište (iako je i ono ‘ajmemajko’), već činjenica da je prilikom izgradnje oštećena, nagrđena i uništena gradska infrastruktura, nešto što svi plaćamo kroz poreze i prireze, a da u godinama nakon izgradnje nikome nije palo na pamet izvršiti osnovne sanacije već sada oronulih dasaka po kojima su Zadrani svakodnevno prisiljeni hodati.

Iskreno, nije nas briga za sporove Grada Zadra i Gortana, ne kada je na kocki ljudski život i sigurnost pa ovim putem upozoravamo barem buduću vlast koja će sjesti u fotelju na Narodnom trgu – riješite ovaj problem i neka vam bude prioritet. Nama Zadranima je već puna kapa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...