Nakon izjava da su ribari međusobno posvađani

Tolušić različitog mišljenja od Tomašić i Otočnog sabora: “Naši ribari su primjer složnosti!”

Toni Filipović/ZARAPIX
Tamni način

Nakon Doručka s hrvatskih farmi ministar Tolušić se u prostorijama Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u Rijeci sastao s ribarima s kojima je razgovarao o aktualnoj ribarskoj problematici i o novostima s posljednjeg sastanka Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva EU kojem je prisustvovao početkom tjedna u Bruxellesu.

“Vi najbolje znate da se nitko neće pobrinuti za budućnost našeg ribarstva i uvažiti njegovu tradiciju i specifičnosti ukoliko se sami ne izborimo za ono što želimo i ono što unutar zajednice kojoj pripadamo smatramo ispravnim. U tome smo zajedno, a da bismo postigli zacrtani cilj moramo ostati zajedno, surađivati, razgovarati, predlagati rješenja.

Vi ste primjer složnosti i ujedinjenosti u zaštiti naših nacionalnih interesa i na tome vam hvala. Drago mi je da se specifičnost naše obale i očuvanje našeg ribljeg fonda sve više prepoznaje u EU institucijama i da u njima možemo gledati partnera, a ne rivala. Vjerujem da ćemo uskoro doći do kompromisnog rješenja u pogledu održivog ribarenja u Jadranu”, poručio je ministar Tolušić okupljenim ribarima.

Više pročitajte na AgroKlubu.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar