Tolušić različitog mišljenja od Tomašić i Otočnog sabora: “Naši ribari su primjer složnosti!”

Nakon Doručka s hrvatskih farmi ministar Tolušić se u prostorijama Obrtničke komore Primorsko-goranske županije u Rijeci sastao s ribarima s kojima je razgovarao o aktualnoj ribarskoj problematici i o novostima s posljednjeg sastanka Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva EU kojem je prisustvovao početkom tjedna u Bruxellesu.

“Vi najbolje znate da se nitko neće pobrinuti za budućnost našeg ribarstva i uvažiti njegovu tradiciju i specifičnosti ukoliko se sami ne izborimo za ono što želimo i ono što unutar zajednice kojoj pripadamo smatramo ispravnim. U tome smo zajedno, a da bismo postigli zacrtani cilj moramo ostati zajedno, surađivati, razgovarati, predlagati rješenja.

Vi ste primjer složnosti i ujedinjenosti u zaštiti naših nacionalnih interesa i na tome vam hvala. Drago mi je da se specifičnost naše obale i očuvanje našeg ribljeg fonda sve više prepoznaje u EU institucijama i da u njima možemo gledati partnera, a ne rivala. Vjerujem da ćemo uskoro doći do kompromisnog rješenja u pogledu održivog ribarenja u Jadranu”, poručio je ministar Tolušić okupljenim ribarima.

Više pročitajte na AgroKlubu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...