Traga se za bombašem; Pod okriljem noći minirana lovačka kuća u Bibinjama

Dijelovi betonskih zidova i peke ostali su razbacani na sve strane nakon što je netko u noći na nedjelju iznad Bibinja na brdu Križ minirao bunker koji su lovci pretvorili u lovačku kuću. Na sreću nitko u eksploziji nije stradao.

Lovci zadarske Lovačke udruge Diana ogorčeni su onime što su zatekli u nedjelju ujutro. Njihova lovačka kuća u koju je uloženo više od 50.000 kuna je uništena. U nedjelju iza ponoći, kako su nam rekli, nepoznati počinitelj ili više njih su minirali lovačku kuću. Od siline eksplozije, peka koju su lovci napravili razletjela se u komadiće, a betonski zidovi su se raspali na dijelove, piše 24.hr.

– Sve je izletjelo van, a popucao je i armirani beton. Minirano je oko 1 sat u noći na nedjelju. Sve je uništeno i zgroženi smo ovakvim činom. Ne sumnjamo na nikoga, a zašto je netko minirao bunker nam nije poznato. Ni sa kim nismo u svađi niti smo imali okršaje. Šokirani smo i zgroženi ovakvim činom. Mogao je netko biti i unutra – kazao je lovnik Vedran Lukić. Policija je napravila očevid te traga za nepoznatim bombašem. Inače, prije tjedan dana lovci zadarske udruge Diana u kojoj je oko 500 članova su se okupili kod bunkera.

Sad više nemaju više mjesto za druženje. Nadaju se da će policija otkriti krivca za ovaj sramotan čin.

– Mi pretpostavljamo kako je to bilo između subote u 14 sati i nedjelje u 9 ujutro, a to je vrijeme kada nitko iz lovačkog društva nije tamo bio. Dojavu o napadu dobili smo od lovnika društva u nedjelju u 9 ujutro, kažu iz policije. Ukoliko pronađu napadača ili više njih, oni će dobiti kaznene prijave za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...