U Benkovcu otvorena izložba “Zrcali se more” preškog fotografa Senka Sorića

U organizaciji Gradske knjižnice Benkovac, u srijedu, 15. ožujka otvorena je izložba fotografija Senka Sorića, Branka Antunovića i Ivone Erceg, pišu Naši školji.

Poznati i renomirani preški fotograf Senko Sorić predstavio se foto-kompozicijama “Zrcali se more” koje je autor predgovora prof. Boris Žuža u predgovoru kataloga izložbe okarakterizirao “vizualnim senzacijama nastalim na vodenoj površini”. Primjetno je, navodi se nadalje, da foto-snimatelj pomno istražuje viđene efekte koji nastaju na morskoj površini u stalnim mijenama Sunčeve svjetlosti koja projicira sjene u različitim varijacijama.

Prvi put javnosti se predstavila benkovačka fotografkinja Ivona Erceg, koja inspiraciju za radove objedinjene pod nazivom “Krajolik u mom oku”, crpi ponajprije u prirodi, a nebo, Mjesec i zalazak Sunca, ljepota benkovačkoga kraja samo su jedan od njezinih mnogobrojnih fotografskih motiva. Za razliku od nje, u ciklusu “Vrtovi Sunca” poznati fotograf Branko Antunović iz Perušića Donjeg  “slikom istražuje fenomen različitosti tekstura i struktura kamenih i drvenih materijala te nastalih floralnih nakupina na njima”, ocijenio je prof. Žuža.

Izložba, koju su organizirali Art-Forum Zadar i Gradska knjižnica Benkovac pod pokroviteljstvom Grada Benkovca i Zadarske županije, može se razgledati do 15. travnja.

Fotografije s otvorenja provjerite na portalu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...