protiv ideologije mržnje

Četiri grada u borbi koja ne dopušta predah; I u Zadru održan “Noćni marš za prava žena”

Arhiva, ilustracija

8. ožujka u 18 sati održao se “Noćni marš za prava žena”. Osim u Zagrebu, marširalo se i u Splitu, Šibeniku i Zadru.

Borimo se svakog dana, cijele godine, a ne samo osmog marta, zajednička je poruka ove hvalevrijedne akcije.

Borba za prava žena ne dopušta predah, pogotovo ne sad kad su ponovno na meti sve otvoreniji napadi na njihova seksualna i reproduktivna prava, radnička prava, a nasilje nad ženama i dalje je sveprisutno, prešutno odobravano te u porastu.

Već dugo svjedočimo širenju neokonzervativne ideologije koja sije mržnju i strah.

Nemate šanse. Žene ne pristaju. Nema povratka. Iako je žalosno da danas žene brane nešto izboreno prije skoro 40 godina, to ih neće i ne smije obeshrabriti. Često, nažalost, ne biramo svoju revoluciju, ali smo dužni sudjelovati u borbama protiv patrijarhata u kojima se nađemo. Dužni smo reagirati, obraniti prava, ne dopustiti ugnjetavanje.

Pridružile smo se maršu koji se organizira u cijeloj Hrvatskoj kako bismo obranili ugrožena ženska prava i nastavili borbu za društveni sustav u kojem će žene živjeti dostojanstveno od svog rada i samostalno odlučivati o svom tijelu. Posljednja odluka Ustavnog suda dala nam je snagu i vjeru u to. Najbolja i najveća vijest povodom Dana žena je kandidatura Sabine Glasovac za gradonačelnicu Zadra. Vrijeme je da se stvari promjene i da ovaj grad bude i ženski, kazala je Vedrana Mišković, potpredsjednica Foruma žena SDP Zadar.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar