protiv ideologije mržnje

Četiri grada u borbi koja ne dopušta predah; I u Zadru održan “Noćni marš za prava žena”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

8. ožujka u 18 sati održao se “Noćni marš za prava žena”. Osim u Zagrebu, marširalo se i u Splitu, Šibeniku i Zadru.

Borimo se svakog dana, cijele godine, a ne samo osmog marta, zajednička je poruka ove hvalevrijedne akcije.

Borba za prava žena ne dopušta predah, pogotovo ne sad kad su ponovno na meti sve otvoreniji napadi na njihova seksualna i reproduktivna prava, radnička prava, a nasilje nad ženama i dalje je sveprisutno, prešutno odobravano te u porastu.

Već dugo svjedočimo širenju neokonzervativne ideologije koja sije mržnju i strah.

Nemate šanse. Žene ne pristaju. Nema povratka. Iako je žalosno da danas žene brane nešto izboreno prije skoro 40 godina, to ih neće i ne smije obeshrabriti. Često, nažalost, ne biramo svoju revoluciju, ali smo dužni sudjelovati u borbama protiv patrijarhata u kojima se nađemo. Dužni smo reagirati, obraniti prava, ne dopustiti ugnjetavanje.

Pridružile smo se maršu koji se organizira u cijeloj Hrvatskoj kako bismo obranili ugrožena ženska prava i nastavili borbu za društveni sustav u kojem će žene živjeti dostojanstveno od svog rada i samostalno odlučivati o svom tijelu. Posljednja odluka Ustavnog suda dala nam je snagu i vjeru u to. Najbolja i najveća vijest povodom Dana žena je kandidatura Sabine Glasovac za gradonačelnicu Zadra. Vrijeme je da se stvari promjene i da ovaj grad bude i ženski, kazala je Vedrana Mišković, potpredsjednica Foruma žena SDP Zadar.

Ostavi komentar koristeći Facebook    Enable referrer and click cookie to search for pro webber