Večeras u Zadru hrvatska premijera belgijskog filma snimanog na području Zadarske županije

Danas je u Maloj vijećnici Doma Županije održana konferencija za novinare povodom hrvatske premijere filma „Uzvodno rijekom“ (En amont du fleuve) belgijske redateljice Marion Hänsel. Film je snimljen u Zadarskoj županiji 2015. godine uz podršku Filmskog ureda Zadar, a hrvatsku premijeru doživjet će upravo u Zadru.

Film je već krenuo u kino distribuciju u Belgiji, uskoro se očekuju premijere i kino distribucije u Francuskoj i Njemačkoj.

„Uzvodno rijekom“ je psihološka drama uvažene redateljice Marion  Hänsel  koja je odabrala prelijepe lokacije prirode u Zadarskoj županiji, koja je malo kojeg gledatelja ostavljaju ravnodušnim. Film je snimljen uz podršku Filmskog ureda Zadar kojem je ovo po osnivanju u sklopu ustanove INOVAcija od strane Zadarske županije bio prvi veliki projekt. Film su preveli studenti Sveučilišta u Zadru, a hrvatsku premijeru filma u Zadru slijede projekcije u Zagrebu i Splitu.

Film se prikazuje u sklopu Tjedna frankofonije u Hrvatskoj a hrvatska premijera bit će u Zadru VEČERAS, 8. ožujka s početkom u 19 sati u Kazalištu lutaka Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...