Vladino kadroviranje: Šarin razriješen, Ćosić nova-stara direktorica Zračne luke, Simičić jedini ostao u n.o. PCE

Danas je, 2. ožujka 2017. godine, održana 24. sjednica Vlade na čijem su zatvorenom dijelu napravljene brojne odluke o kadrovskim pitanjima. Iste se u velikoj mjeri tiču osoba koje žive, djeluju ili potječu sa šireg zadarskog područja te su zbog toga relevantne za objavu.

– Na osobni zahtjev razriješen je pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Goran Šarin, stoji u priopćenju Vlade Republike Hrvatske u kojemu nije napisano tko bi trebao doći na mjesto Riječanina koji je svoju karijeru velikim dijelom izgradio na području Općine Preko i to kao direktor HTZ-a Preko (2003.-2006.) te kao direktor komunalne tvrtke Obala i parkovi d.o.o. (2006.-2016.).

Kadrovska pitanja Vlada je rješavala i u Zračnim lukama. Nova-stara direktorica Zračne luke Zadar d.o.o. i to najviše na vrijeme od šest mjeseci trebala bi biti Irena Ćosić. To je Vlada predložila Skupštini društva Zračna luka Zadar d.o.o. koje donosi konačnu odluku, najvjerojatnije istovjetnu prijedlogu Vlade.

Važne promjene donesene su u Pomorskom centru za elektroniku – Split (PCE). Pomorski centar za elektroniku d.o.o. osnovan je odlukom Vlade RH 17. travnja 1992.  s temeljnom zadaćom tehničkog održavanja i razvoja visoko sofisticiranih elektroničkih uređaj i sustava za potrebe Hrvatske vojske i civilnog tržišta. Skupštini te strateške tvrtke predložen je opoziv trenutno aktivnog Nadzornog odbora, s tim da bi nakon opoziva u njegov novi sastav, po preporuci Vlade, trebao ponovno ući tek Zdenko Simičić iz Male Rave, čovjek u uniformi, umirovljeni viceadmiral HRM-a i član Vijeća za domovinsku sigurnost Predsjednice Republike Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...