Vrsaljko španjolskim medijima pričao o Torresu, o Atleticu, o Domovinskom ratu i reprezentaciji

Šime Vrsaljko je oduševio nogometnu javnost kada je tijekom utakmice Atletico Madrida i Deportiva prvi priskočio u pomoć Fernandu Torresu koji je teško pao nakon jednog duela. Torresov pad je izgledao jako ružno, ali je srećom prošao bez ozljede te je nakon par dana napustio bolnicu bez ikakvih posljedica.

“Ne osjećam se zbog toga poput heroja. Jednostavno sam morao pomoći kada sam vidio da mu je loše. Tako sam reagirao i sretan sam zbog toga. Fernando je dobro i to je najvažnije. Prvi put sam napravio nešto takvo. Kada sam vidio kako nepomično leži i njegov izraz lica pomislio sam kako moram nešto napraviti. Puno sam puta čuo što treba napraviti u takvim situacijama pa mi je prvo prošlo kroz glavu da mu treba izvaditi jezik kako se ne bi ugušio”, rekao je Šime Vrsaljko u velikom intervjuu španjolskom AS-u, prenosi Goal, pa dodao:

“Što mi je Torres rekao? Zahvalio mi je, ali neke stvari ostaju između nas. Ne pripadaju mi zasluge. Svi igrači su pomogli, a liječnici su napravili sjajan posao. Ja sam napravio samo mali dio.”

Vrsaljku nije bilo jednostavno po dolasku u Atletico. Na njegovoj je poziciji igrao iskusni Juanfran, dugo je čekao priliku, a tek je u posljednje vrijeme postao regularan član prve momčadi.

“Vjerovao sam u sebe i sada se osjećam dobro. Prije dolaska u Španjolsku razgovarao sam s Mandžukićem i Rakitićem. Dali su mi nekoliko savjeta i nahvalili su klub. Nikada se nisam pokajao što sam tu došao. Simeone mi je govorio da dobro treniram i da nastavim tako. Da ću pomalo dobivati priliku. No ja se nisam zadovoljio time. Ovo je nogomet i treba gledati prema naprijed.”

“Simeone mi je pokazao kako da budem mentalno snažan. Kako da dajem više od 100 posto na treninzima i unesem emocije na teren. Pokazao mi je da je važno da idem prema naprijed,” rekao je Vrsaljko čije je ime tri dana nakon nesreće Fernanda Torresa publika na stadionu Vicente Calderón skandirala, prvi put nakon što je stigao u klub.

“Bio sam iznenađen. Igrao sam i odjednom čuo svoje ime. Bio sam jako sretan jer sam znam koliko su navijači važni. Hvala im,” poručio je Vrsaljko.

Španjolske novinare je zanimalo i što Šime Vrsaljko ima reći o ratu koji se početkom 90-ih godina vodio na hrvatskom tlu i je li to utjecalo na njegov odnos sa Slovencem Oblakom i Crnogorcem Savićem.

“Ne volim pričati o ratu. Volim reći kako je to prošlost i da moramo gledati prema budućnosti. Roditelji su i rekli da rat nikome nije dobro donio. Rođen sam 1992. Znam da je bilo ozbiljno, ali radije ne razgovaram o tome,” rekao je Vrsaljko pa objasnio:

“Istina. Imam puno prijatelja iz Srbije, Bosne, Slovenije i Crne Gore. Meni to nije problem, bitno je kakav je čovjek. Njih dvojica su mi jako pomogli.”

Dotaknuo se hrvatski desni bek i reprezentacije te bivšeg kapetana Darija Srne čiju je poziciju u momčadi naslijedio.

“Debitirao sam s 19 godina. Zaigrao sam protiv Češke. Bilo je uzbudljivo. Za nekoga iz Hrvatske najljepši je osjećaj zaigrati za reprezentaciju. Srna? Puno sam razgovarao s njim. Bio je veliki kapetan i za mene najvažniji igrač u reprezentaciji. Sada baš poput njega želim ginuti za reprezentaciju, ali ne osjećam pritisak što sam njegov nasljednik,” završio je Vrsaljko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...