Za Dan narcisa u Kukljici prikupljeno preko 12 tisuća kuna za zadarsku onkologiju!

I u mjestu Kukljica, domaćinu akcije “Dan narcisa” za otok Ugljan i Pašman uspješno je održana ovogodišnja akcija u kojoj su otočani prikupili dragovoljne priloge u iznosu od 12.100,00 kn za opremanje Onkološkog odjela zadarske bolnice.

U akciju su se uključile , udruga žena “Kukljica”, udruga “Kančolica” iz Kali, udruga žena “Luzor” iz Preka, KUD “Sv.Ante” iz Lukorana, udruga žena “Sv.Fume” iz Sutomišćice, udruga “Điran” i “Arija” iz Ugljana, udruga “Levanda” i KUD “Sv.Luka” iz Ždrelca.

Vesna Benić inicijator ove već devete akcije po redu na otoku u suradnji s udrugom Europa Donna Zadar pozdravila je sve prisutne te napomenula da se ovakvim akcijama promiče svijest o važnosti preventivnih pregleda i da odazivanje na preventivne preglede i obaviještenost o najnovijim mogućnostima prevencije liječenja treba postati navika svakog pojedinca.

Ovogodišnja akcija “Dan narcisa” zamišljena je pod motom “Zdravlje, zdravlje” s naglaskom na aktivnoj brizi o zdravlju jer kasno je čekati bolest, kako bi počeli zdravije živjeti.Svatko svojim ponašanjem, vježbanjem, zdravom prehranom i preventivnim pregledima pomaže očuvanju vlastitog zdravlja.

Akciju je podržao i načelnik Općine Kukljica ,Marin Boško i dr. Jadranka Knežević, obiteljska liječnica ambulante Kukljica.

Sljedeću već desetu akciju po redu na otoku Ugljanu, Vesna je najavila da će se održati u mjestu Kali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...