Zadarska nadbiskupija s najnovijim događanjima za vjernike kreće već danas!

Zadarska nadbiskupija organizator je niza događanja pripremljenih za vjernike, ali i ne samo njih, u narednim danima. Provjerite što je sve pripremljeno u nastavku.

1. Predstavljanje knjige ‘Iskušenja Bosne Srebrene – Stradanja bosanskih franjevaca 1944. – 1985.’ autora Marijana Karaule održava se u četvrtak 23. ožujka u 20,00 sati u samostanu sv. Frane u Zadru. O knjizi će govoriti zadarski nadbiskup Želimir Puljić, dr. Miroslav Akmadža, dr. Mladen Ančić i fra Marijan Karaula, autor. Događaj organiziraju Franjevački samostan sv. Frane Zadar i Synopsis d.o.o. iz Sarajeva.

2. Križni put na brdu Brisnica u Posedarju čije su kamene postaje u prirodi sveukupno teške stotinu tona, održava se u petak 24. ožujka. Zainteresirani koji nemaju vlastiti prijevoz mogu doći na Autobusni kolodvor u Zadar odakle kreće organizirani prijevoz autobusom s perona 35, u 15,15 sati. Cijena prijevoza je 20 kn. Pobožnost Križnog puta u Posedarju dugog 2,5 km organizira Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, a susret u Posedarju započinje u 16,00 sati na vidikovcu Čelinka.

3. ‘Hod za život’ vjernika Zadarske nadbiskupije održava se u subotu 25. ožujka s početkom u 11,00 sati. Sudionici polaze od Opće bolnice Zadar, gdje se tijekom korizmene kampanje ’40 dana za život’ moli za život, obitelji i nerođene; prolaze predjelom Foše i središtem grada, Kalelargom do katedrale sv. Stošije gdje će se uputiti završni blagoslov. Hod za život u Zadru prvi put je održan prošle godine i okupio je veliki broj sudionika. NAPOMENA: Križni put se nije održao u subotu 11. ožujka, bio je odgođen zbog tehničkih razloga, pa se zainteresirani pozivaju na sudjelovanje u subotu 25. ožujka u 11,00 sati.
4. Korizmeni koncert u nedjelju 26. ožujka u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 20,00 sati izvodi klapa Žrnovnica. Gostuje klapa Kapric.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...