Zadarski dani frankofonije; Frankofonski filmovi, kviz, radionica francuskog

U završnici drugog tjedna prikazuju se tri filma. Francuski dugometražni animirani film Otac Frimas prikazat će se  u petak, 17. ožujka 12 sati u Gimnaziji Vladimira Nazora, a  igrani film “Nasljeđe” u Gimnaziji Jurja Barakovića u subotu, 18. ožujka u 9 sati. Učenike obiju škola animirala je njihova profesorica Svjetlana Pera.

Švicarski animirani film “Moj život kao tikvica” za učenike frankofonce osnovnih škola Petra Preradovića, Šime Budinića, Šimuna Kožičića Benje i Privatne škole NOVA prikazat će se u izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar u petak, 17. ožujka u 18 sati. Učenike su animirale njihove učiteljice  Sanja Strika, Daniela Pijaca, Daniela Predovan I Branka Marcelić – Panjak.

Radionica francuskoga jezika  za predškolce u vrtiću Duga, područnom objektu Dječjeg vrtića SUNCE, zakazana je u  16 sati.  Voditeljice su Ajla Verić i Paula Bertić, studentice 2. godine diplomskog studija francuskoga jezika nastavničkog smjera na Sveučilištu u Zadru.

Kviz iz poznavanja francuske kulture i civilizacije održat će se u Studentskom klubu Božo Lerotić u petak, 17. ožujka  u 18 sati. Animatorice su  profesorice francuskoga jezika  Marija Maričić,  Mirna Sindičić – Sabljo i Nathalie Dijoux – Bralić .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...