još samo malo

Zadranin Marčina i njegovi suborci nadomak Papi: Još 50 kilometara do Vatikana

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Zadranin Nenad Marčina i još osam hrvatskih branitelja krenulo je početkom ožujka na hodočašće, pješice iz Nove Gradiške do Rima kako bi se poklonili Svetoj stolici za sve što je kroz povijest učinila za našu zemlju. Njihovo putovanje od 900 kilometara bliži se svome kraju:

– Zar je to moguće? Još samo pedeset kilometara pješačenja do Rima. Božja providnost, pratilo nas prekrasno vrijeme, sve prošlo u najboljem redu. I nakon tridesetak pješačkih dana osjećamo se ponosno, zdravo, radosno, napisao je Marčina danas u javnoj objavi na svom Facebook profilu.

– Zadar, Rim i Vatikan su jako povezani, kako u povijesti tako i danas. Jedino je Zadarska nadbiskupija pod direktnom ingerencijom Vatikama. Sam naziv Iam erat- već bijaše, znači da je Zadar stariji od vječnog Rima, kazao je Marčina novinarima 24sata na početku svog puta

Njegovi suputnici na ovom putovanju prema Bogu su Arsen Granda, Ivan Jurasović, Željko Radošić, Željko Bakunić, Vladimir Balgač Alf , Branko Iskra, Željko Brčić i Alen Kocić Koc.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar