Cestitka_Uskrs

Zaštitni znak Puntamike dobiva ‘facelift’ i postaje hotel

Austrijski investitori Lek Doći i Walter Hummer pod tvrtkom Punta Lanterna užurbano izvode radove na puntamiškom svjetioniku, zaštitnom znaku tog dijela grada. Kultna lanterna prema njihovim planovima postat će elitni turistički objekt, a kao takav dobit će i ‘facelift’, odnosno kompletno uređenje iznutra i izvana.

Da stanci znaju što rade i poštuju naše zakone dokazuje činjenica da se radovi izvode uz stručni nadzor zadarskih konzervatora kako bi svjetionik u dovršenom izdanju bio istovjetan originalu iz 1869. godine. Nadzor provodi i tvrtka Plovput od koje su Austrijanci i unajmili svjetionik i to na rok od 10 godina po cijeni od 250 tisuća eura, od čega će se 85% utrošiti na građevinske radove. Ostatak novca Plovputu, državnoj tvrtki za održavanje pomorskih plovnih putova i radijske službe, isplatit će se u 10 rata.

Cjelokupni prostor koji je Punta Lanterna unajmila veličine je 300 kvadratnih metara + okućnica, a konačan proizvod svakako će privući turiste, kao što to već uspješno radi jedan drugi svjetionik-hotel u Zadarskoj županiji – Villa Lanterna na Viru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...