8 sigurnih znakova da ste spremni za zajednički život

Mislite da ste vi i vaš partner spremni za zajednički dom i život? U nastavku provjerite koji znakovi to potvrđuju, piše Zadovoljna.hr.

1. Svaku noć ionako provodite zajedno. 

Ponekad ste u vašem, a ponekad u njegovom domu i ne pada vam na pamet provoditi noć odvojeni. To je očiti znak da je vrijeme za selidbu u zajednički doma.

2. Ne osjećate neugodu.

Na početku veze neke banalne životne situacije doživljavamo kao pravi bauk. Tako, na primjer, često izbjegavamo obavljanje nužde u blizini druge polovice ili strahujemo da ćemo slučajno pustiti vjetar. Zajednički život nemoguć je bez tih situacija pa ćete prije ili kasnije svjedočiti partnerovom kopanju nosa, a ni vi se nećete zauvijek suzdržavati od puštanja vjetrova jer je to nemoguće. Ako ste već “odradili” taj dio u vezi i zajedno se smijete takvim situacijama, onda ste na pravom putu do sretnog suživota.

3. Voljni ste raditi kompromise.

Već i ptice na grani znaju da nema dobre i uspješne veze bez kompromisa. Ako ste se odlučili na zajednički život, onda je on apsolutno ključan za održavanje veze na životu. Svjesni ste da ne može sve biti po vašem i da ćete jedno drugome morati izlaziti u susret, ali to vas nimalo ne plaši.

4. Svjesni ste partnerovih “mušica”.

Nitko nije savršen. Međutim, vi ni ne tražite savršenstvo. Dobro ste upoznati s partnerovim navikama koje vam baš i nisu po volji, ali razumijete da svatko ima neke svoje „mušice“ s kojima se jednostavno naučimo nositi.

5. Ne dosađujete se kad ste zajedno.

Da, vi se volite, ali to ponekad nije dovoljno za uspješan suživot. Međutim, vi stvarno uživate u zajedničkim trenucima, uvijek nađete neku zanimaciju, spremno istražujete hobije vašeg partnera i on se bez problema upušta u vaše hobije. Ovakva dinamika zajedničkih trenutaka stvarno je dobar znak da ste spremni za suživot.

6. Uspješno ste odradili zajednička putovanja.

Iako se odmori i putovanja nikako ne mogu usporediti sa zajedničkim životom, uz njihovu pomoć lako možete provjeriti jeste li spremni za novu fazu u ljubavnoj vezi. Ako se sjajno provodite s partnerom u tim prilikama i uistinu funkcionirate kao tim, velika je vjerojatnost da ćete takvu atmosferu prenijeti i u zajednički život.

7. Ne bojite se dijeljenja obaveza.

Sve ste dogovorili unaprijed, spremni ste za sve svakodnevne obaveze poput kuhanja, čišćenja i odlaska u nabavku. Naravno da će se uvijek dogoditi situacije u kojima se ni jednom od vas ništa neće dati raditi, ali to su iznimke. Važno je da oboje shvaćate kako će zajednički život funkcionirati samo ako slijedite pravilo 50:50 i dijelite obaveze.

8. Jednostavno želite živjeti zajedno.

Nema boljeg i očitijeg znaka da ste spremni za zajednički život. Na ovaj korak u vezi ne gledate kao na nešto što je logično i ne želite ga zbog pritiska okoline nego zato što biste svakodnevicu voljeli dijeliti s partnerom. Oboje imate tu želju i znate da možda neće sve uvijek biti savršeno, ali potrudit ćete se da vam suživot bude maksimalno ugodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...