Akcija mladih na izbore će s MOST-om, nezavisna lista: “Mi na to ne možemo pristati”

Akcija mladih i MOST postigli su dogovor za zajednički izlazak na lokalne izbore. S time se ne slaže Šime Rušin kojeg je u veljači saborski zastupnik Marko Vučetić predstavio kao nositelja nezavisne liste, a koja je trebala dobiti potporu MOST-a. Uz njega je tada predstavljen Stipe Bjeliš, županijski koordinator MOST-a.

– Nakon dva mjeseca priprema te čekanja na koje smo učestalo bili pozivani od strane MOST-a, kao gotova stvar servira nam se informacija kako je stranačko čelništvo, prezentirano u osobi Nikole Grmoje, odlučilo kako se u gradu Zadru na izbore ide u koaliciji s Akcijom mladih i nezavisnih. Mi na to ne možemo pristati, kaže Rušin.

“Prvenstveni razlog našeg okupljanja oko nezavisne liste je upravo taj što se nismo mogli poistovjetiti sa svjetonazorima i programima nijedne od postojećih političkih stranaka u gradu. Iz istog razloga nismo željeli ulaziti ni u kakve predizborne koalicije jer smatramo da to nije u pravom demokratskom duhu, naime ukoliko neka politička opcija ne dobije dovoljnu podršku birača na izborima da sama prijeđe izborni prag – koga to oni zapravo zastupaju? Mi izlazimo samostalno na izbore, nudeći ono što smatramo da ovome gradu treba, za te potrebe građana i grada razvili smo i sastavili programe i projekte koji će uskoro biti predstavljeni.

Ovim putem želimo poručiti javnosti da nastavljamo s našim angažmanom kroz nezavisnu listu, da smo sami i samostalni, te da pozivamo građane ovoga grada da u što većem broju izađu na predstojeće izbore, jer samo na taj način se mogu ostvariti promjene za koje nam je svima jasno da je krajnji rok. Preuzmite svoj život u svoje ruke, odaberite one predstavnike koji ne govore ono što misle da vi želite čuti nego žive i rade onako kako želite da netko radi za vas i za grad Zadar. Ne slažemo li se s aktualnim sustavom, jednostavno ga prestanimo podržavati a samim time i hraniti. Stvorimo novi model, novi sustav koji će postojeći učiniti zastarjelim, ili još preciznije, živite, budite promjena koju želite vidjeti oko sebe.

Upravo iz ovih razloga pokrenuli smo sebe same da našom participacijom u društvenim zbivanjima našeg Grada pokrenemo promjene jer do istih mora doći, zbog budućnosti naše djece”, poručio je Rušin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...