All Cops Are Bastards; U ovoj je majici mladić šetao gradom i razbjesnio zadarske policajce

Iako mu je namjera bila prošetati Fošom, 29-godišnjak odjeven u majicu kratkih rukava s natpisom A. C. A. B. (All Cops Are Bastards, točnije, svi policajci su kopilad), sunčano popodne je proveo u policijskoj postaji.

Tamo je zaradio prekršajnu prijavu, a majicu je morao predati policijskim službenicima. Kako je dalje šetao gradom, odnosno, je li do kuće pješačio golog torza i tako prekršio još jedan zakon, onaj o prekršajima protiv javnog reda i mira, ako ste neprimjereno odjeveni, čime vrijeđate moralne osjećaje građana, nije poznato.

Obrazloženje policije jest da je mladić širio govor mržnje, a svako javno poticanje na mržnju, mora se kazniti. Zakon o prekršaju javnog reda i mira kaže “tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 200 do 2000 kuna ili kaznom zatvora do 30 dana.”


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...