Antena Zadar donijela programska i urednička pravila za praćenje Lokalnih izbora 2017.

Antena Digital, kao nakladnik medijske platforme Antena Zadar, donijela je Programska i urednička pravila za praćenje Lokalnih izbora 2017. godine. S time u skladu Antena Zadar će izborne aktivnosti pratiti na svim svojim medijskim platformama – na portalu, radiju i televiziji. Uredništvo Antene Zadar pritom jamči novinarsku neovisnost, profesionalnost i stručnost uz poštivanje novinarskog kodeksa i slobode izražavanja.

Antena Zadar će putem posebne rubrike (kategorije) na portalu Antena Zadar pratiti i prenositi sve izborne aktivnosti, kao i objavljivati sve bitne podatke povezane s izborima. Na istim stranicama objavit će se i sve liste koje sudjeluju u Zadarskoj županiji koju naša Kuća prirodno pokriva svojim djelovanjem. Objava istih lista nastupit će po primitku i objavi istih od strane Državnog izbornog povjerenstva.

Tijekom procesa trajanja predizborne kampanje Antena Zadar komercijalnim će kanalima ustupiti te izravno ili neizravno prodati određeni dio u promjenjivom iznosu za potrebe reklamiranja političkih stranaka, opcija, koalicija i lista. Svi objavljeni članci koji se odnose na komercijalno ustupljena mjesta za oglašavanje bit će jasno naglašeni kao Sponzorski članci. Isti će se, zbog naravi interneta, objavljivati i na zakupljenim područjima i rubrikama kao i spomenutoj rubrici za praćenje Lokalnih izbora 2017. godine.

Antena Zadar osigurat će na svojim medijskim platformama – na portalu, radiju i televiziji, predstavljanje svih kandidacijskih lista u određenim vremenskim terminima, o čemu će javnosti i političke aktere obavijestiti naknadno, putem svojih medijskih platformi.

Redoslijed nastupa za iznošenje izbornih programa utvrdit će se po objavi lista za Zadarsku županiju.

Antena Zadar organizirat će minimalno jedno sučeljavanje vodećih političkih stranaka, opcija, koalicija i lista – o čijem terminu će se dogovor postići s vodećim predstavnicima minimalno dvije političke opcije koje statistički dobivaju najveći broj glasova u Zadarskoj županiji.

Po jedan istaknuti kandidat svake političke stranke, opcije, koalicije ili liste ima pravo na intervju s predstavnikom uredništva Antene Zadar, kojom prilikom će razgovarati s glavnim urednikom ili zamjenicom istoga, a razgovor će biti prenesen na našoj medijskoj platformi, primarno na portalu a kasnije, prema željama sugovornika i na radiju i televiziji.

Uređivačka politika naše Kuće za vrijeme trajanja predizborne kampanje jednako će tretirati sve sudionike izborne utrke. Sve političke stranke, opcije, koalicije i liste bit će popraćeni novinarskim tekstom i fotografijom, minimalno jednom s predstavljanja programa i predstavljanja građanima na području grada Zadra, odnosno više ako se spomenuta predstavljanja obavljaju u gradu Zadru.

Antena Zadar prilikom objave izvještaja s predstavljanja iz Zadarske županije dostavljenih od strane političkih stranaka, opcija, koalicija ili lista može urednički ili novinarski izmijeniti tekst kao bi isti bio definiram novinarskom nepristranošću i sukladno pravilima struke.

Središnja adresa za sve objave i praćenja vazana uz Lokalne izbore je – https://www.antenazadar.hr/izbori2017/

Termini snimanja predstavljanja programa i lista sudionika Lokalnih izbora: bit će objavljeni po objavi svih lista od strane DIP-a.

Termini snimanja sučeljavanja: bit će objavljeni po objavi svih lista od strane DIP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...