Autoškola Donat definitivno je najbolji izbor za svakog budućeg vozača!

Srednjoškolski dani bliže se kraju, jedno veliko i važno razdoblje života završava, a drugo započinje! No, važno pitanje se nameće – Kako u njega zakoračiti samopouzdano i spremno?

Odgovor jednim dijelom svakako leži u položenom vozačkom ispitu, jer bez važeće vozačke dozvole danas teško možete pronaći zaposlenje i izgraditi karijeru. Oglasi za posao mahom otkrivaju da je za svaki ozbiljniji posao, bio on stalan, honoraran ili studentski, nužna vozačka dozvola minimalno B kategorije… Sigurno se sada pitate gdje položiti vozački ispit, u koga se pouzdati?

S gotovo 45 godina iskustva, Autoškola Donat svakako je vaš prvi izbor za dobivanje stručnih kvalifikacija koje će vam osigurati dobivanje željene vozačke dozvole, bila ona AM, A1, A2, A, B, C1, C ili CE kategorije. Bespogovorno inzistiranje na stručnosti jedna je od najvažnijih kvaliteta koju Autoškola Donat gaji već dugi niz godina, što se ogleda u visokoj prolaznosti i zadovoljstvu polaznika. Fer i pošten individualan pristup svakom kandidatu ono je što izdvaja Donat od konkurencije, a stručnost instruktora i široka paleta dostupnih vozila osigurava svakome uvježbavanje personaliziranog stila vožnje.

Pri polaganju sati vožnje, birajte automobil pogonjen na dizel ili benzin, a u ponudi su još kamion, kombi i prikolica te širok izbor motocikala (Kymco, Gilera, Yamaha i Kawasaki) za ostvarivanje svih potrebnih vozačkih kvalifikacija za najbolje i najsigurnije vozače.

Donat nudi polaznicima online učenje i upise, vježbanje na vlastitom poligonu, svakodnevne upise i za one kojima to iznimno treba – odrađivanje vožnje svih potrebnih sati za samo 20 dana. Osposobljavanje kandidata za vozače započinje nastavom iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila (PPSP), nakon čega se nastavlja nastavom iz Prve pomoći, a nadalje i vježbanjem kandidata praktičnog dijela.

– Zajednički cilj djelatnika i polaznika autoškole je da polaznici nauče i usvoje prometna pravila, da se nauče sigurno ponašati u prometu, ovladaju tehnikom upravljanja vozilom i na kraju steknu znanje i vještine potrebne za sigurno sudjelovanje u prometu, kazali su nam iz Autoškole Donat.

Informirajte se i vi o Autoškoli Donat i doznajte zašto su najcjenjenija autoškola u Dalmaciji i šire te prvi izbor tisuća zadovoljnih vozača. Javiti im se možete putem veoma informativne mrežne stranice ili na sljedeće brojeve telefona:

Tel: 023/251-076
023/254-599
Fax: 023/254-589
Mob: 091/147-2888
Mob: 099/472-8888
Mob: 098/650-066

Mala škola Autoškole Donat za vozače početnike: ‘Šest najčešćih pogrešaka kandidata na ispitu vožnje’

1.      PROVJERA PROMETNIH UVJETA
Prije izvođenja bilo koje radnje vozilom, vozač je dužan obaviti provjeru prometnih uvjeta. Provjera se sastoji od pogleda u unutarnji i vanjski retrovizor te provjere mrtvog kuta.

2.      DOTICAJ RUBNIKA/NOGOSTUPA
Prilikom skretanja udesno, zadnji kotači rade manji luk skretanja nego prvi kotači što dovodi do doticanja rubnika/nogostupa zadnjim desnim kotačem. Isto tako, kandidati često dotaknu ili udare o rubnik/nogostup prilikom parkiranja unatrag.

3.      NEPOŠTIVANJE PROMETNOG ZNAKA
Položili ste prometne propise, a ovo je Vaša prilika da dokažete kako ih znate. Ne zaboravite što znači potpuno zaustavljanje na znak „stop“, kako trebate postupiti nailaskom na trokut, obavezan smjer i na znak za krivi smjer (autocesta, brza cesta). Ponekad prva ulica desno nije i prva moguća ulica za skretanje udesno.

4.      GAŠENJE VOZILA
Ugasilo Vam se vozilo na semaforu baš kada ste trebali krenuti? Pogledajte mjenjač. Pokušali ste krenuti u drugoj brzini. Prerano otpuštanje spojke (kvačila) kao i nedovoljno gasa dovest će do iste situacije.

5.      NEPOŠTIVANJE SEMAFORA
Prekasno ste uočili semafor i sada naglo kočite? Ugrožavate sigurnost drugih sudionika u prometu.

Ne ubrzavajte vozilo u neposrednoj blizini semafora, pogotovo ako iz veće udaljenosti primijetite da je upaljeno zeleno svijetlo. Postoji mogućnost skore promjene svjetla na semaforu, što dovodi do naglog kočenja.

Uočite dopunske strelice na semaforima i pravodobno reagirajte na njih, ali ne zaboravite izvršiti provjeru prometnih uvjeta.

6.      PRESTROJAVANJE VOZILA
Prestrojavanje u samom raskrižju, preko pune crte, preko prometne trake za vozila javnog prijevoza putnika i neodlučnost zbog krive procjene udaljenosti ostalih sudionika u prometu, pogreške su koje svakako treba izbjegavati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...