Biletić srebrni; Lavovski se borio sa svjetskim prvakom i potvrdio da je spreman za prvenstva!

Hrvatski boksački reprezentativac teške kategorije u mlađim seniorima, Viranin Josip Biletić osvojio je srebrnu medalju na jakom međunarodnom turniru Emil Jechev u Sofiji. Biletić je u finalu imao okršaj sa aktualnim svjetskim prvakom iz Azerbajdžana Mahammadom Abdullayevom s kojim se odlično nosio, javlja HBS.

Odlično je krenuo. Prvu rundu je pobijedio čisto, a u drugoj su bili podjednaki, samo što mu je sudac u ringu bez veze dao brojanje. Treća je bila podijeljena, a kasnije su nam svi rekli da smo bili bolji, javio je trener Stipica Brekalo, koji je polovično zadovoljan sa bodovnim rezultatom od 4:1 (30:27, 30:27, 29:28, 29:28, 28:29) za Mahammada.

Ovo je bio i veliki test za Biletića, koji je zaista odlično odradio susret protiv godinu dana starijeg kolege.

Rezultat je izuzetan i najavljuje odličnu sezonu za Hrvata, pred kojim je još nekoliko jakih turnira uoči Europskog prvenstva krajem godine u turskoj Antaliji.

Nakon toga ga očekuje i Svjetsko prvenstvo početkom iduće godine, koje će biti kvalifikacija za Olimpijske igre mladih. Vjerujemo da će blizu biti i Matej Uremović (81 kg) koji je u Bugarskoj tijesno izgubio Europskog prvaka i pobjednika ovogodišnjeg izdanja Jecheva Nijemca Oronzo Birardija te završio na petom mjestu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...