Brdo događanja u CINAZ-u tijekom tjedna koji kreće 2. svibnja

Najava tjednih događanja u CINAZ-u od 2. do 6. svibnja.

PREDAVANJE "IDEMO VAN! VOLONTIRAJ, STUDIRAJ, STAŽIRAJ, PUTUJ!", UTORAK 02.05.

U sklopu projekta „Info centar za mlade Zadar“ i obilježavanja Europskog tjedna mladih 2017., Udruga CINAZ i Agencija za mobilnost i programe EU organiziraju predavanje „Idemo van! Volontiraj, studiraj, stažiraj i putuj!“.
Sadržaj predavanje obuhvaća:
- predstavljanje mogućnosti za međunarodnu mobilnost mladih i sudjelovanje u projektima
- naglasak na programu Erasmus+ i novoj inicijativi Europske snage solidarnosti
- online upitnik – pronađi najbolji volonterski program za sebe (https://eurodesk.eu/eurovolunteering/)
- predstavljanje Eurodeska – europske informacijske mreže za mlade i online izvora informacija

Informativno predavanje će se održati u utorak, 2.5.2017., u 9.00 sati na Odjelu za psihologiju Svečilišta u Zadru. učionica 223, a vodit će ga Katarina Brajdić, Viša stručna savjetnica u Odjelu za mobilnost u području mladih i Koordinatorica za Eurodesk u Agenciji za mobilnost i programe EU.
Radujemo se Vašem dolasku!

*aktivnost se provodi u sklopu projekta Info centar za mlade Zadar Udruge CINAZ odobrenog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH te u sklopu Eurodesk aktivnosti Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ. Više o Eurodesku na www.eurodesk.eu.

INFO DAN: UPOZNAJ EVS!, ČETVRTAK 04.05.

Udruga CINAZ i karlovačka udruga Carpe diem u sklopu Obilježavanja Europskog tjedna mladih (1.5.-7.5.2017.) organiziraju informativno predavanje o Europskoj volontersko službi (EVS) u srednjoj školi Obrovac.

Strani volonteri udruge Carpe Diem koji trenutno borave i volontiraju u Karlovcu preko programa Europske volonterske službe predstavit će navedeni program. Radi se o programu koji je namijenjen mladim Europljanima od 17 do 30 godina te im omogućuje da odu volontirati u neku europsku zemlju od 2 tjedna do 12 mjeseci. Sve troškove volontera (put, smještaj, hranu) pokriva Europska komisija koja financira program.

Pablo iz Španjolske te Théo i Felix iz Francuske volontiraju u udruzi Carpe Diem godinu dana, od početka listopada prošle godine do kraja rujna ove godine. Učenicima će predstaviti program, informirati ih na koji način i oni mogu postati volonteri Europske volonterske službe te će također predstaviti i svoje osobno EVS iskustvo.

Predavanje će se održati u četvrtak, 4.5.2017. u 12.40h.

*Ova aktivnost odvija se u sklopu Eurodesk aktivnosti Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ. Više o Eurodesku na www.eurodesk.eu.

INSPIRE ME KONFERENCIJA ZADAR, PETAK 05.05.

Inspire Me konferencija predstavlja jedinstveni događaj na kojem uspješni pojedinci iz različitih područja sa sudionicima dijele svoje ideje, znanja te životna i poslovna iskustva.

Glavni dio konferencije predviđen je za uspješne priče pojedinaca – poduzetnika, menadžera, sportaša, umjetnika…, koji će sa sudionicima podijeliti svoja poslovna i životna iskustva (ideje, znanje, uspone, padove, uspjeh). Paralelno sa glavnim dijelom programa održat će se i specijalizirane radionice za manje grupe.

Inspire Me konferencija će na jednom mjestu okupiti veliki broj studenata, poduzetnika, profesionalaca i ostalih zainteresiranih koji će se kroz program upoznati s temama vezanim za razvoj karijere, poduzetništva, tehnologije, motivacije i uspjeha.

Konferencija se održava na Ekonomskom fakultetu u Zadru sa službenim početkom u 10 sati. Formalni dio traje do 18 h a potom slijedi i neformalni dio izvan fakulteta (20-22h) namijenjen nastavku druženja sudionika i predavača a potom slijedi „after party“.

U periodu od 9.30-14.00 h možete posjetiti i Info štand Udruge CINAZ na kojem predstavljamo naš rad i projekte, posebno nadolazeće aktivnosti Kluba mladih KLOOZ i Info centar za mlade Zadar.

PLESNA RADIONICA "RECI SVOJU VLASTITU ISTINU", SUBOTA 06.05.

Klub mladih KLOOZ u suradnji s Društvom športske rekreacije Vitalnost organizira plesnu radionicu!
Ciljevi radionice su:

upoznati sudionike s vlastitim kreativnim izričajem
osvijestiti načine kako u tijelo pohranjujemo, stres i negativne emocije
upoznati se s mudrošću vlastitog tijela i duha i kreativnim načinima rješavanja stresa i metodama relaksacije.

Opis radionice :
Radionica počinje kratkim predstavljanjem i upoznavanjem svih sudionika.
Plesni dio je slobodan, bez koraka ili slijeđenja određenih pokreta, svatko je slobodan izraziti sebe kroz pokret onako kako osjeća u trenutku.
Voditeljica ponekad skrene pažnju na osjećaj i pokret u određenom dijelu tijela.
U središnjem dijelu radi se nekoliko vježbi u paru kroz pokret. Na kraju radionice kratko dijeljenje iskustava, pitanja i komentari.

Na radionicu se mogu prijaviti polaznici bez obzira na plesno iskustvo/neiskustvo ili stupanj fizičke spremnosti. Svatko je slobodan doći onakav kakav je i istražiti kroz novo iskustvo pokreta sebe. Prijaviti se možete do petka 5.5. do 10h putem prijavnice na linku.

Radionicu vodi Ivana Stilinović, certificirana učiteljica joge i voditeljica udruge Društvo športske rekreacije Vitalnost u Zadru. Radionica će se održati u dvorani Osnovne škole Šime Budinić u Zadru, u subotu 6.5.2017. od 11 do 14 sati. Svi polaznici će dobiti obavijest na email.
Prednost imaju mladi od 15 do 30 godina.

*Ova aktivnost se provodi u sklopu na programa „Klub mladih KLOOZ“ udruge CINAZ kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH.

"BOOKCROSSING" KUTAK, 10.04. - 30.09.2017.

BookCrossing je svjetski literalni pokret odgovoran za aktivaciju više od milijun i pol čitatelja i donatora knjiga u više od stotinu zemalja. Načelo BookCrossinga je kako knjige moraju biti slobodne, a ne zarobljene na policama. Od 10. travnja pa zaključno sa 30. rujnom, na policama BookCrossing kutka smještenog u prostorijama udruge CINAZ, moći ćete svakog radnog dana besplatno uzeti nepročitane knjige ili ostaviti pročitane, prijaviti njihovu dostupnost na bookcrossing.com, te pratiti njihov put od klupe do police, od grada do grada, od zemlje do zemlje, od čitatelja do čitateljice...

*aktivnost se provodi u sklopu projekta kluba mladih KLOOZ Udruge CINAZ odobrenog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...