Danas stiže promjena vremena; Kiša, grmljavina i niže temperature

Meteorolozi javljaju da bi se vrijeme već danas moglo promijeniti pa nas, umjesto stabilnog, suhog i toplog vremena kakvo smo imali do sada, očekuje pad temperature zraka, uz sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U mnogim krajevima očekuje se kiša s grmljavinom, a takvo vrijeme bi moglo potrajati do četvrtka, javlja HRT.

Uz promjenu vremena i kišu, danas najviše do 20 stupnjeva

U istočnoj Hrvatskoj malo kiše moglo bi biti pri kraju dana, ponegdje je moguć i pljusak s grmljavinom. Središnji dio zemlje promjenu vremena osjetit će poslijepodne kad se očekuje kiša s ponekim grmljavinskim pljuskom. Uz slab vjetar, najviše dnevne temperature kretale bi se od 18 do 20 stupnjeva.

Kiša je izgledna i za gorske dijelove Hrvatske kao i za Kvarner gdje se očekuje jače naoblačenje i poneki lokalni pljusak. Promjenjivo će biti na srednjem Jadranu gdje se kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju osobito poslijepodne. Puhat će slab vjetar, na sjevernom Jadranu većinom sjeveroistočni i sjeverozapadni, na srednjem Jadranu jugozapadni i zapadni, navečer jugo, a najviša dnevna temperatura uz obalu neće prijeći 19 stupnjeva.

Krajnji jug Hrvatske očekuje dan s obilnijom kišom ili jačim pljuskovima s grmljavinom uz slab jugozapadni i južni vjetar, a navečer jugo. Temperatura slična kao i u ostatku zemlje, malo niža od dosadašnje, prenosi Index.hr.

Kiša do petka

Ovakvo promjenljivo vrijeme potrajat će do petka. Na kopnenom dijelu će sjeverni i sjeveroistočni vjetar osvježiti dnevne temperature koje neće prelaziti 15 stupnjeva.

Veći dio tjedna se kiša i pljuskovi očekuju i na Jadranu gdje će se promjenljivo i nestabilno vrijeme najjače osjetiti u srijedu kad će zapuhati bura koja će u četvrtak ojačati duž obale i donijeti nešto niže temperature.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...