Deložirana Nada Bosnić bila je osuđena zbog pokušaja ubojstva, a ima i stan u Zagrebu?

Dok se cjelokupna javnost zgraža nad činjenicom da je naša sugrađanka deložirana iz stana u kojem živi  već 46 godina, na površinu počinju izlaziti neki neugodni detalji.

Nada Bosnić je, naime, prema pisanju Slobodne Dalmacije, još davne 2002. godine bila osuđena na godinu dana zatvora i to zbog pokušaja ubojstva Katarine Šašić, referentice u Centru za socijalnu skrb u Zadru. Vrhovni sud potvrdio je tada presudu zadarskog Županijskog suda.

– Nada Bosnić je na djelatnicu Centra za socijalni rad nasrnula nožem. Ušavši u njezin ured, ispod jakne je izvadila kuhinjski nož duge oštrice i zamahnula prema Katarini Šašić. Referentica je, međutim, dlanom zgrabila samu oštricu noža, tako da je izbjegla jači ubod i na grudima nije imala teške ozljede, pisala je 2002. godine Slobodna Dalmacija. Iako teško napadnuta, socijalna radnica je svojoj napadačici sve oprostila jer se radilo o “činu očaja”.

Nije joj to bio jedini “ispad”, jer se u to vrijeme na zadarskom Općinskom sudu protiv nje se vodio postupak, i to za pokušajnanošenja teške tjelesne ozljede. Bosnić se, naime, pisala je Slobodna 2001. godine, fizički obrušila na jednu staricu u ulazu zgrade u kojoj stanuje.

Tijekom suđenja za pokušaj ubojstva socijalne radnice tvrdila da ju je na ovaj čin navelo to što je od strane Centra bila zakinuta po pitanju ostvarenja svojih prava, a nije se libila ni ustvrditi kako ne može obećati da neće ponoviti kazneno djelo ako Centar ne promijeni svoje ponašanje prema njoj. Kako je kazala, tek nakon što je  uputila žalbu Ministarstvu rada i socijalne skrbi, počela je dobivati zakonski predviđenu naknadu, pisala je Slobodna Dalmacija.

Budući da se ime, mjesto stanovanja i dob poklapaju, nemamo razloga vjerovati da se radi o čudnoj slučajnosti i zamjeni s nekom možebitnom imenjakinjom.

Iako je težak životni položaj ove tada neudane i nezaposlene žene koji ju je doveo do očajničkog čina mogao izazvati određenu dozu samilosti, Index donosi činjenice koje bacaju novo svjetlo na slučaj. Naime, stan u Zadru Bosnić je do temelja zapustila:

– Zatečeno stanje stana nakon deložacije pokazuje potpunu nebrigu za stan koji je u potpunosti devastiran i zahtjeva velika ulaganja kako bi se doveo u stanje potrebno za stanovanje, u priopćenju upućenom Index-u navodi HZMO u čijem je vlasništvu stan.

Fotografije stana možete pogledati ovdje.

K tomu, Bosnić ima u vlasništvu stan u Zagrebu, veličine 60,90 m2, zbog čega iz HZMO-a ističu kako  nije bilo prepreka za provedbu ovrhe i predaju stana Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje kao vlasniku stana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...