priznanje se dodjeljuje na dvije godine

Dječji vrtić Ćok iz Tkona po drugi put se bori za status jedinog otočnog vrtića s oznakom “eko”

Naši školji
Tamni način

Dječji vrtić Ćok iz Tkona po drugi put se natječe za status međunarodnog eko vrtića, jedinog otočnog vrtića na području zadarske županije s oznakom „eko“.
Status Ekoškole sustav je nagrađivanja na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, što je osobitost ovog prepoznatljivog i kvalitetnog modela odgoja i obrazovanja. Ustanove koje ispune postavljene kriterije i koje brigu za okoliš promiču kao trajnu vrijednost i način življenja, dobivaju povelju o statusu Međunarodne Ekoškole i Zelenu zastavu s znakom Ekoškole. To prestižno međunarodno priznanje dodjeljuje se na dvije godine, a nakon toga slijedi obnova statusa.
Ustanova mora dokazati da je u provedbi programa, prema zacrtanim smjernicama, otišla “korak dalje”, produbila i proširila rad na izabranim temama te sve aktivnosti mora iscrpno dokumentirati na mrežnim stranicama programa – eko.lijepa-nasa.hr.
– Po drugi put Dječji vrtić Ćok iz Tkona predao je sve potrebne dokumente kako bismo dobili status jedinog otočnog ekovrtića. Glavni projekt ekoškole je Škrapić, šetnja polaznika vrtića Zadarske županije u sklopu međunarodne treking utrke Škraping, koji su ove godine, unatoč lošem vremenu, ali jakoj volji i želji, po četvrti put održali Škrapić. Šime Strikoman snimio je milenijsku fotografiju, a odgledana je i lutkarska predstava “Mali prijatelj” u organizaciji Produkcije Z iz Splita. Međutim, tu nije kraj našim projektima, izdali smo slikovnicu na glagoljici i latinici „Mali ćok se odlučio na skok“ koju je financiralo Ministarstvo kulture, a cilj je bio očuvanje i prenošenje kulturne baštine na najmlađe, kaže Ana Kuštera, ravnateljica DV Ćok, te napominje kako je u pripremi i projekt “Suhozidi“, koji će biti posvećen gradnji suhozida kao načinu života te prenošenju i  njegovanju nematerijalne kulturne baštine.
Međunarodne Ekoškole program su osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš za osnovne i srednje škole, dječje vrtiće i učeničke domove, škole za djecu s posebnim potrebama i fakultete. Nacionalni je koordinator Ekoškola Udruga Lijepa Naša iz Zagreba.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar