Dobra vijest za stanovnike naselja Lučica i Bobovik na Viru; Grade se dvije trafostanice i pojačava mreža

Kopanjem kanala, polaganjem i spajanjem podzemnih strujnih kabela te gradnjom trafostanice – jedne koja je prije nekoliko mjeseci izgrađena u Marini te druge koja će se podignuti u Lučici uz već postojeću za Bobovik i Slatinu kako bi ova virska naselja rasteretilo pritiska na postojeću razdjelnu mrežu– izvodi se veliki infrastrukturni projekt „HEP ODS – Elektre Zadar“ na koji će se naknadno nadovezati postavljanje javne rasvjete u onim ulicama i dijelovima naselja gdje je nema. Javnu rasvjetu postavljat će komunalno poduzeće „Vir turizam“, dok trenutne poslove na postavljanju kabela u dužini kopa od oko jednog kilometra od Marine i Lučice prema Boboviku do skretišta za Centar vodi tvrtka „Pripremni radovi Zubčić“, kao stalni izvođač radova na projektima zadarske „Elektre“. Dobra, zapravo najbolja vijest za stanovnike ovih naselja je kako će se ovim projektom s novim transformatorskim stanicama pojačati i rasteretiti mreža, ili najjednostavnije rečeno – kućanstva koja trenutno nemaju priključke sada će se moći priključiti na mrežu, osiguranu od pada i nestanka struje kao prethodnih godina. Trafostanica u Marini podignuta je u pripremi projekta još prije nekoliko mjeseci, prošle godine i ona u Brdonji, a sada se na nju spajaju kabeli i provodi struja za priključke po cijelom naselju i prema svim ulicama.

„To dosad nije bilo moguće zbog limitirane snage, pa bi se ljeti gasila javna i rasvjeta po domaćinstvima. Jednostavno je bilo preveliko opterećenje na postojeću mrežu koja je bila priključena na trafostanicu u Slatini i na Boboviku. Ovim projektom dobit ćemo dodatnu trafostanicu i rasterećenje za Bobovik, kao i trafostanicu te nove priključke za naselje Lučica. Također, time će se stvoriti uvjeti i mogućnost za postavljanje javne rasvjete gdje god je nema“, ističe zamjenik direktora poduzeća „Vir održavanje“ Marino Radović značaj projekta kojega za Vir radi „HEP“.

U nastavku radova na otoku Viru „HEP“ će izgraditi trafostanicu na Rosuljama te spomenutu drugu u Lučici koja će velikom broju domaćinstava u naseljima osigurati stabilnost mreže te kao na primjeru Marine – nova spajanja na mrežu i dodatna postavljanje javne rasvjete.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...