sniman u ožujku prošle godine

Dokumentarac “Ošljačka saga” Tanje Kanceljak i Davora Valčića nagrađen na festivalu u Berlinu

Naši školji
Tamni način

Dokumentarni film i Hrvatske radiotelevizije “Ošljačka saga” autorice Tanje Kanceljak dobio je drugu nagradu na festivalu Das goldene Stadttor – The Golden City Gate 2017. u Berlinu.

– Iznimno sam sretna što je “Ošljačka saga” prepoznata na ovome festivalu i što je dobila drugu nagradu. Snimanje dokumentarca bio je izvanredan događaj i vjerujem kako smo u deset dana snimanja uspjeli osjetiti duh otočnoga života i prenijeti ga gledateljima filmom i glazbom glavnoga junaka Davora Valčića i njegova, sada već bivšega, sastava Postolar Tripper. Davor pjeva o ljudima kojih više nema i od zaborava u stihovima čuva uspomenu na neko bivše vrijeme. Sretna sam što je to osjetio i prepoznao i međunarodni žiri u Berlinu, istaknula je scenaristica i redateljica film Tanja Kanceljak, kojoj je priča o Ošljaku bila dugogodišnja želja i neizmjerno je sretna što je svoju zamisao uspjela prenijeti na film.

Podsjetimo, dokumentarac “Ošljačka saga” sniman je u ožujku prošle godine, u kolovozu je imao pretpremijeru na Ošljaku, potom u Preku u POU Dom na žalu, a prikazan je i u sklopu zadarskoga Avantura Film Festivala.
Gledatelji Hrvatske televizije film će imati prigodu još jedanput pogledati tijekom ljetnih mjeseci, a u svakome im je trenutku dostupan i putem multimedijske usluge HRTi. Scenaristica je i redateljica Tanja Kanceljak, asistentica redateljice Snježana Kundija Purgarić, snimatelj Dražen Lipka, montažer Matija Zajec, majstor tona Damir Tepeš, majstor svjetla Gordan Abramović, a glazbu potpisuje glazbeni sastav Postolar Tripper.
Das goldene Stadttor – The Golden City Gate 2017. festival je turističkoga filma koji se već 14 godina održava pri Međunarodnome turističkom sajmu u Berlinu i dio je međunarodne udruge turističkih filmskih festivala CIFFT.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar