Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje

Doznajte kako poslati i primiti ‘Humanitarni paket’ te što u Biogradu rade s njima

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

U niz aktivnosti koje biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa provodi u sklopu svoje djelatnosti svakako se ubraja i ova potonja, a to je “Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje”.

Naime, kako je za stranice Grada Biograda kazala Franka Troskot ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa grada Biograda, riječ je o humanitarnom projektu čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Split, a koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, te uz posredovanje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, čiji smo i mi partneri u projektu. Ovaj projekt provodi se u sedam županija Jadranske regije i u partnerstvu sa 18 drugih društava Crvenog križa.

Osnovni cilj projekta je doprinjeti ublažavanju siromaštva, a podjela humanitarnih paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama već se započela provoditi, kazala je Ravnateljica. U planu su tri podjele paketa i to prema slijedećim prioritetima. Samci i kućanstva, primatelji zajamčene naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb. Drugo, osobe starije od 65 godina u samačkom ili dvočlanskom kućanstvu sa prosječnim mjesečnim primanjima do 1.500 kn odnosno do 2.000 kn za dvočlano kućanstvo. Zatim, samohrani roditelji s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH od 3.120 kn. Potom obitelji sa troje i više djece sa mjesečnim primanjima ukupno nižim od 5.705 kn kao iznosa prosječne neto plaće za svibanj 2016. godine prema Državnom zavodu za statistiku. Za pomoć se mogu javiti i iznimno samci ili obitelji sa jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od četiri mjeseca. Gradsko društvo Crvenog križa Biograd započelo je s podjelom paketa humanitarne pomoći te poziva osobe koje zadovoljavaju navedene kriterije da se jave u Gradsko društvo ili na broj 0989725991 kazala nam je ravnateljica Troskot.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar