Doznajte kako poslati i primiti ‘Humanitarni paket’ te što u Biogradu rade s njima

U niz aktivnosti koje biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa provodi u sklopu svoje djelatnosti svakako se ubraja i ova potonja, a to je “Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje”.

Naime, kako je za stranice Grada Biograda kazala Franka Troskot ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa grada Biograda, riječ je o humanitarnom projektu čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Split, a koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije, te uz posredovanje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, čiji smo i mi partneri u projektu. Ovaj projekt provodi se u sedam županija Jadranske regije i u partnerstvu sa 18 drugih društava Crvenog križa.

Osnovni cilj projekta je doprinjeti ublažavanju siromaštva, a podjela humanitarnih paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama već se započela provoditi, kazala je Ravnateljica. U planu su tri podjele paketa i to prema slijedećim prioritetima. Samci i kućanstva, primatelji zajamčene naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb. Drugo, osobe starije od 65 godina u samačkom ili dvočlanskom kućanstvu sa prosječnim mjesečnim primanjima do 1.500 kn odnosno do 2.000 kn za dvočlano kućanstvo. Zatim, samohrani roditelji s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH od 3.120 kn. Potom obitelji sa troje i više djece sa mjesečnim primanjima ukupno nižim od 5.705 kn kao iznosa prosječne neto plaće za svibanj 2016. godine prema Državnom zavodu za statistiku. Za pomoć se mogu javiti i iznimno samci ili obitelji sa jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od četiri mjeseca. Gradsko društvo Crvenog križa Biograd započelo je s podjelom paketa humanitarne pomoći te poziva osobe koje zadovoljavaju navedene kriterije da se jave u Gradsko društvo ili na broj 0989725991 kazala nam je ravnateljica Troskot.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...