Državna smotra učenika srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnog sektora Grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija

Jučer se održalo svečano otvaranje  Državne smotre učenika srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnog sektora Grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija u Crkvi Sv. Dominika. Domaćin je bila Prirodoslovno-grafička škola Zadar. Na otvaranju su sudjelovali učenici, gosti, profesori, ravnatelji i mediji. U uvodnom govoru ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole, Tomislav Grbin obratio se prisutnima te je naglasio kako Zadar ima bogatu prošlost školstva pa je tako i sam prostor crkve sv. Dominika ujedno i prvo hrvatsko sveučilište u Hrvatskoj od 1396. godine. Nastavio je kako je Zadar u 19 st. imao 6 tiskara i 40 časopisa i novina, u 15 st. 100 aktivnih zlatara, bogatu povijest fotografije a sve je to vezano za Smotru jer to su korijeni i kvaliteta. Na ovoj smotri će se donijeti zaključci za budućnost struke s obzirom na brze promjene i strahovit tehnološki napredak. Pročelnik iz Zadarske županije, Ivan Šimunić također je naglasio važnost struke i naveo odličan primjer upravo obnovljenog malog Arsenala u kojem su primijenjene audio-vizualne tehnologije i multimedija te je pozvao goste da ga obiđu tijekom ova dva dana smotre. Na kraju je Tamara Hudolin, viša savjetnica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih svečano otvorila 10. – u smotru po redu koja se već drugi put odvija u Zadru.
Smotru učenika/ca organiziraju i provode Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Državno povjerenstvo i Prirodoslovno – grafička škola Zadar.

Tema smotre je: Izrada vizualnog identiteta Smotre Obrazovnog sektora grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija gdje bi se razradom kompletnog vizualnog identiteta kroz sve kategorije Smotre izabrao najbolji rad koji bi mogao biti primijenjen kao zaštitni znak budućim natjecanjima i smotrama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...