Famozni Jole raspjevao krcati virski Trg Svetog Jure

Svašta se jučer dogodilo na Jolinom virskom koncertu: jedna je baka krstila unuku i veselo nazdravljala i pjevala, potom se izgubio jedan dječak koji je srećom brzo pronađen, struja je dva puta negdje odlazila ali se opet srećom vraćala na binu, a sâm Jole ushićeno je zaključio: „Ovo je vrh“. Kako i neće biti – unatoč hladnom vremenu i buri Trg Svetog Jurja bio je pun kao šipak, a splitski pjevač zahvaljivao se organizatorima, Viranima, vikendašima i svim gostima otoka te čestitao Uskrs kad god je stigao. U ostatku dvosatnog koncerta pjevao je sa svojim fanovima, a nakon što je koncert završio – s neba se spustio pljusak.

Evo kako je bilo …

Mi smo lude Slovenke, a na Vir smo zbog Jole došle čak iz Ljubljane

Napravile su oko 400 kilometara prvo do Zadra, a potom pokupile svoju sestru, sestričnu i prijateljicu studenticu te na rolama i biciklima došle do Vira. Sve to zbog Jole kojega, kažu nam Klara Mlinar, Tjaša Mlinar, Ksenija Mlinar i Mita Kurent Golob, jednostavno obožavaju od malih nogu. Prije deset godina bile su u Kukljici prvi put na koncertu Jole i otad ne propuštaju priliku, makar udaljenost bila veća od 400 kilometara, odnosno od Ljubljane i mjesta Rovte …

„Vrhunski koncert! Najbolji na kojemu smo ikad bile“ – kažu u glas. Malo engleski, malo slovenski i hrvatski, a najviše je pomogla Ksenija koja studira hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu u Zadru, i evo priče.

„Pozvala sam sve kod sebe u Zadar, sjele smo potom na bicikle i role – i evo nas na Viru! Meni nije prvi put, prošli tjedan sam bila“, govori Ksenija u ime četiri mlade Slovenke. Kažu da imaju reputaciju „ludih Slovenki“ i da je ona opravdana, a opravdana je i ljubav Slovenki prema Dalmaciji i Dalmatincima.

„Je, istina je! Volimo Dalmaciju, pogotovo dalmatinsku glazbu i pjevače. Jolu i Jasmina Stavrosa prije svih. A i oni vole Slovenke“, tvrde bez pardona. A Vir?

„Predivan je otok Vir. Sve je lijepo, otok je prepun cvijeća i ljepota. Imamo osjećaj da smo došle na kraj svijeta“.

Leona pjevala s Jolom

Trebalo ju je nagovarati, ali je na kraju popustila i zapjevala s najdražim Jolom. U zagrljaju je Leona otpjevala jedan od njegovih bezbrojnih hitova, a potom se vratila među fanove. Naravno, ne bez pljeska i podrške …


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...