Forum mladih SDP-a predstavio svoj prijedlog programa: “Mladi zaslužuju kvalitetniji život, podršku grada i uključenost”

Potaknuti negativnom činjenicom da je Zadar najveći grad u Hrvatskoj koji nema donesen Program djelovanja za mlade, Forum mladih SDP-a izradio je vlastiti prijedlog programa i predstavio ga Zadranima. Mladi najbolje poznaju probleme mladih te zbog toga trebaju i žele biti uključeni u procese donošenja odluka.

„Kako mladi svoju poslovnu budućnost ne bi ostvarivali jednosmjernim kartama u zemlje Europske unije, predlažemo podršku firmama i obrtnicima kroz poduzetnički impuls, prednosti najma u poduzetničkom inkubatoru za mlade poduzetnike do 30 godina i jednokratnu novčanu pomoć novim mladim poduzetnicima“, okosnica je dijela programa usmjerenog na gospodarstvo i poduzetništvo.

Na ostanak i stvaranje obitelji u Zadru mlade bi potaknulo subvencioniranje najma stanova i gradnja novih stambenih prostora, jedan je od prijedloga Foruma mladih SDP-a.

Mladima u obrazovnom sustavu potrebno je osigurati veći broj stipendija, pomoć u troškovima prijevoza, raznolikost u provođenju nastave s naglaskom na terensku nastavu i osnivanje Zadarske debatne lige. S druge strane, nastavnike treba educirati kako bi učinkovitije i bez tabua prenosili informacije učenicima u sklopu spolnog odgoja, predlažu mladi SDP-ovci. Ustupanje prostorija kulturnih ustanova i gradskih prostora kulturnim organizacijama i udrugama temelj je osiguravanja funkcioniranja ovakvih udruga koje su nositelj društvenog razvoja grada.

Također, od velike je važnosti kvalitetna sportska i rekreacijska infrastruktura u svim gradskim četvrtima te osnivanje fonda kroz koji bi se realizirala novčana pomoć mladim sportašima. Sve mjere prijedloga Programa objedinjuje konačna realizacija i otvaranje dugo obećavanog Centra za mlade, koji će biti aktivno okupljalište mladih i označiti povećanje kvalitete života mladih u Zadru.

Cijelu verziju Programa djelovanja za mlade možete preuzeti na web stranicama www.sdp-zadar.org

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...