Foto Izložba u sklopu 16. Eko dana “Između mora i planina do nebeskih visina” u organizaciji Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru

 

Drugi dan ekološko-edukativne manifestacije 16. Eko dani  započeo je otvaranjem izložbe fotografije na temu „Između mora i planina do nebeskih visina“ učenika osnovnih i srednjih škola Zadarske županije, u Muzeju grada Zadra. Ova izložba uvrštena je i u program Županijskih dana 2017. Izložbu je otvorila Renata Vuksan, pomoćnica pročelnika Ureda za društvene djelatnosti. Na samom početku nazočne je pozdravio ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole, Tomislav Grbin. „Tradicija zadarske fotografije je veoma snažna. Poznati zadarski fotograf Tomas Burato je djelovao krajem 19. stoljeća, a braća Brkan s titulom ekselencije fotografije sredinom 20. stoljeća. Od tog samog svjetskog vrha učili su i sadašnji zadarski fotografi na čelu sa Zvonkom Kucelinom. Zadranima je fotografija u krvi. Na svima nama je da tu tradiciju održavamo, njegujući tu kvalitetu jer kad se ta tradicija prekine, početi iz početka je gotovo nemoguće.“ naglasio je u svom uvodnom govoru ravnatelj Grbin.

Od mnoštva poslanih radova, ocjenjivački sud je, u konkurenciji osnovnih škola nagradio slijedeće radove:

1. Nina Mravinac, 7. razred OŠ Šime Budinića

2. Gabriel Marasović, 7. razred OŠ Petra Preradovića

3. Stipe Babin, 8. razred OŠ Krune Krstića

U konkurenciji srednjih škola nagrađeni su:

1. Barbara Matulić, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

2. Toni Bučić, Prirodoslovno-grafička škola

3. Leon Šenkovski, Prirodoslovno-grafička škola

Svečano otvorenje, svojim nastupom obogatili su Tena Milinčić na violini, Roža Milković na gitari i Adrian Valčić na klavijaturama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...