Glasovac: “Situacija s Vladom ne odražava se na SDP, kod nas sve ide po planu – Zadar ostaje ispred i iznad svega!”

O trenutnoj situaciji s krizom vlasti porazgovarali smo s SDP-ovom kandidatkinjom za gradonačelnicu Zadra, Sabinom Glasovac. U našem razgovoru Glasovac nije likovala zbog još jedne krize koja se vezuje uz koaliciju MOST-a i HDZ-a, već je pokazala zabrinutost za građane, kako na razini Hrvatske tako i u Zadru prokomentiravši kako narod zaslužuje stabilnost i sigurnosti.

Koji je Vaš komentar na smjenu ministara MOST-a? Znači li ovo pad Vlade? Jeste li u ovoj situaciji na strani smijenjenih ministara?

– Drugi put u godinu dana puca Vlada MOST-a i HDZ-a, a država je talac. Puklo je na ministru uz kojeg se veže afera Agrokor, na ministru kojemu je ‘Gazda’ draži od države. Naši građani nisu to zaslužili, nisu zaslužili ovako nestabilnu vlast i s razlogom očekuju sigurnost. Smatram kako je najbolje rješenje raspisivanje novih izbora jer SDP neće sudjelovati u njihovom preslagivanju. Možda Vlada SDP-a i partnera nije bila najbolja Vlada, ali je bila stabilna i građani su se osjećali sigurno. Između MOST-a i HDZ-a nema razlike, gledamo samo reprizu staroga filma, onoga s Karamarkom i aferom INA-MOL, samo s drugačijim glavnim glumcima.

Kako se trenutna situacija odražava na lokalne izbore? Daje li ova situacija veće šanse SDP-u u Zadru?

– To ćemo vidjeti, ne bih htjela gatati, ali cijela ova situacija govori dovoljno od HDZ-u i njihovom načinu upravljanja, kako državom tako i gradom. Hoće li to građani kazniti, nagraditi? Za sada je rano govoriti. Mi imamo svoj program, s njime idemo u osvajanje Zadra i nadamo se da će njegovu kvalitetu Zadrani prepoznati.

Planiraju li se resursi i snaga SDP-a preusmjeriti s lokalnih na pripreme za moguće nacionalne izbore?

– Nema govora o tome, nama je Zadar ispred i iznad svega.

Davor Bernardić kao premijer? Ima li SDP dovoljno snage i potpore javnosti?

– Mislim da ima, u svakom smo trenutku spremni preuzeti odgovornost za Hrvatsku. Imamo ljude koji znaju, ne samo one koji su već vodili državu, već i nove, mlade, sposobne ljude.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...